Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για κοτόπιτα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο!

 

Υλικά

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • 4 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί, πράσινη)
  • 3 κολοκύθια μέτρια
  • 2 φρέσκες ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 πακέτο φύλλο για πίτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Έκτελεση

  1. Παίρνουμε το κοτόπουλο και το ξεπλένουμε.
  2. Το βάζουμε να πάρει μια βράση και ταυτόχρονα όσο βράζει θα ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι, τις χρωματιστές πιπεριές και τα κολοκύθια. Στη συνέχεια θα καθαρίσουμε τις 2 ντομάτες και θα τις τρίψουμε. Θα φυλάξουμε τις τριμμένες ντομάτες σε ένα μπολάκι.
  3. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την φωτιά και το κόβουμε σε κομματάκια. Το ζουμί αν θέλουμε το φυλάμε στην κατάψυξη για κάποια άλλη χρήση.
  4. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
  5. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι  μέχρι να ροδίσει. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και την τριμμένη ντομάτα και τα αφήνουμε για λίγο στη φωτιά.
  6. Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε λιγάκι. Στρώνουμε 4 κομμάτια φύλλο κάτω και βάζουμε μια στρώση από την γέμιση. Καλύπτουμε με 2 κομμάτια φύλλο και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Στο τέλος βάζουμε αλλά 2 φύλλα από πάνω και είναι έτοιμο για τον φούρνο.
  7. Βάζουμε και ψήνουμε τη πίτα σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για  περίπου 40 λεπτά.