kotopita
|

Συνταγή για νόστιμη και εύκολη κοτόπιτα

Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για κοτόπιτα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο!

 

Υλικά

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • 4 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί, πράσινη)
  • 3 κολοκύθια μέτρια
  • 2 φρέσκες ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 πακέτο φύλλο για πίτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Έκτελεση

  1. Παίρνουμε το κοτόπουλο και το ξεπλένουμε.
  2. Το βάζουμε να πάρει μια βράση και ταυτόχρονα όσο βράζει θα ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι, τις χρωματιστές πιπεριές και τα κολοκύθια. Στη συνέχεια θα καθαρίσουμε τις 2 ντομάτες και θα τις τρίψουμε. Θα φυλάξουμε τις τριμμένες ντομάτες σε ένα μπολάκι.
  3. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την φωτιά και το κόβουμε σε κομματάκια. Το ζουμί αν θέλουμε το φυλάμε στην κατάψυξη για κάποια άλλη χρήση.
  4. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
  5. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι  μέχρι να ροδίσει. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και την τριμμένη ντομάτα και τα αφήνουμε για λίγο στη φωτιά.
  6. Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε λιγάκι. Στρώνουμε 4 κομμάτια φύλλο κάτω και βάζουμε μια στρώση από την γέμιση. Καλύπτουμε με 2 κομμάτια φύλλο και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Στο τέλος βάζουμε αλλά 2 φύλλα από πάνω και είναι έτοιμο για τον φούρνο.
  7. Βάζουμε και ψήνουμε τη πίτα σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για  περίπου 40 λεπτά.

Similar Posts

  • Το ξεκίνημα του Zoe’s blog

    Κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Ύστερα από πολύ σκέψη και πολύωρες συζητήσεις με τον σύζυγο μου (Γιώργο), αποφάσισα να δημιουργήσω και εγώ το δικό μου blog, άσχετα με το εάν υπάρχουν πολλά μέσα στο διαδίκτυο. Το όνομα αυτού, Zoe’s Blog. Ο λόγος είναι απλός. Θεωρώ, πως ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ο καθένας μας μπορεί με τον τρόπο του να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

  • Συνταγή για εκπληκτικά μπισκοτομισοφέγγαρα βουτύρου

    Δεν είναι ούτε μπισκότα ούτε κρουασάν αλλά κάτι μεταξύ και των δυο. Μια μοναδική υφή σε υπέροχη γεύση. Δοκιμάστε το. Συστατικά 4gr. Μαγιά σκόνη (το μισό φακελάκι) ¼ του φλιτζανιού χλιαρό νερό ½ φλιτζάνι ζάχαρη & 1 κουταλιά της σούπας ¾ του φλιτζανιού χλιαρό γάλα 3 αυγά , χτυπημένα Μια πρέζα αλάτι ½ φλιτζάνι βούτυρο…

  • Ψητή φέτα σε φύλλο µε µαρµελάδα ντοµάτας

    Η µαρµελάδα αυτή συµπυκνώνει τη γεύση της ώριµης ντοµάτας και ταιριάζει επίσης µε φρέσκο ψωµί και ανθότυρο Παραδοσιακά ταιριάζουµε το τυρί µε γλυκές γεύσεις. Τη γραβιέρα ή τη µυζήθρα µε µέλι στην Κρήτη, διάφορα τυριά µε φρούτα στη Γαλλία, αλλά και µε µαρµελάδες στην Ιταλία. Ετσι, λοιπόν, κι εγώ έφτιαξα αυτή τη µαρµελάδα ντοµάτας που…

  • Δυσανοχή στη γλουτένη: Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή των παιδιών

    Η κοιλιοκάκη ή αλλιώς εντεροπάθεια λόγω γλουτένης ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου. Προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ανοσολογική απάντηση μετά από την κατανάλωση μιας πρωτεΐνης των δημητριακών, η οποία ονομάζεται γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη, στο κριθάρι και οδηγεί με άμεσο…

  • Ξεκινήσαμε και εμείς τον παιδικό σταθμό

    Εδώ στην Ολλανδία δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να πηγαίνουμε τα παιδιά μας, τις «φυσιολογικές ώρες» και ημέρες που γνωρίζουμε στον παιδικό σταθμό (π.χ. από τις 8 το πρωί μέχρι το μεσημέρι στις 2 ή 3 η ώρα). Είναι διαφορετικό το σύστημα τους και όλοι οι σταθμοί είναι ιδιωτικοί. Εδώ άλλωστε τα παιδιά υποχρεούνται να ξεκινήσουν το σχολείο μόλις κλείσουν τα 4 χρόνια.

  • Γλυκό με ζελέ και άνθος αραβοσίτου

    Παρακάτω θα βρείτε μία πολύ εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Υλικά: 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια 100 γραμμάρια μπισκότα 1 ποτήρι γάλα 1 φάκελο έτοιμο ζελέ Προαιρετικά: Φρέσκα φρούτα, ψιλοκομμένα Εκτέλεση: Παρασκευάζετε τον φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ένα μέτριο πυρέξ βάζετε 100 γραμμάρια μπισκότα,…