Koulourakia me sousami
|

Εύκολα και υγιεινά κουλουράκια με σουσάμι για όλη την οικογένεια

Γράφω αυτή τη συνταγή με αφορμή τον γιο μου ο όποιός τρελαίνεται για τα γλυκά (όπως κάθε παιδί). Καθημερινά μου ζητάει να τρώει μπισκότα, του έδινα τα τυποποιημένα γιατί η αλήθεια είναι ότι βαριόμουν λιγάκι και ταυτόχρονα δεν είχα και πολύ ελεύθερο χρόνο. Τώρα  όμως που κάθομαι στο σπίτι  και έχω αρκετό χρόνο, αποφάσισα ότι θα τα φτιάχνω μόνη μου!

Είναι τόσο εύκολα και απλά που δεν αξίζει να αγοράζουμε τα τυποποιημένα, τα οποία  ΑΠΛΑ βλάπτουν την υγεία του παιδιού μας. Το έχω μετανιώσει που τόσο καιρό που δεν τα έφτιαχνα. Πιστεύω λοιπόν ότι αξίζει να διαθέσετέ λίγα λεπτά για να τα φτιάξετε, άλλωστε το τι τρώμε είναι πολύ σημαντικό.

Τα κουλουράκια δεν είναι ούτε πολύ γλυκά ούτε αλμυρά. Έχουν μια ωραία και ενδιάμεση γεύση. Νόστιμα για όλη την οικογένεια και όλες τις στιγμές.

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κούπα σουσάμι
  • 1/2 κούπα κρασί
  • Μια κούπα λάδι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το μίγμα πάρα πολύ καλά.
  2. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλά
  3. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40’ και μέχρι να δούμε ότι έχουν ροδίσει.

Similar Posts

  • Ξεκινήσαμε και εμείς τον παιδικό σταθμό

    Εδώ στην Ολλανδία δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να πηγαίνουμε τα παιδιά μας, τις «φυσιολογικές ώρες» και ημέρες που γνωρίζουμε στον παιδικό σταθμό (π.χ. από τις 8 το πρωί μέχρι το μεσημέρι στις 2 ή 3 η ώρα). Είναι διαφορετικό το σύστημα τους και όλοι οι σταθμοί είναι ιδιωτικοί. Εδώ άλλωστε τα παιδιά υποχρεούνται να ξεκινήσουν το σχολείο μόλις κλείσουν τα 4 χρόνια.

  • Γλυκό με γιαούρτι, μπισκότα και μαρμελάδα.

    Ο διατροφολόγος κ. Ιωάννης Χρύσου είχε επισημάνει ότι η καλύτερη επιλογή γλυκού που μπορεί ο γονιός να προσφέρει στο παιδί είναι το «σπιτικό και με σωστή παρασκευή», δηλαδή με υψηλή θρεπτική αλλά μικρή θερμιδική αξία, χωρίς πολλή ζάχαρη και πολλά λιπαρά. Βάσει αυτών των οδηγιών, σας προτείνουμε 1 υπέροχο γλυκό που μπορείτε να προσφέρετε με…

  • Χωριάτικη σαλάτα με πένες ολικής άλεσης

    Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τις ντομάτες και τα αγγουράκια, αλατισμένα, σε σουρωτήρι για δέκα λεπτά, ούτως ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να μη «νερώσουν» τη σαλάτα ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. πένες ολικής άλεσης 3 ντομάτες, σε κυβάκια 2 μικρά αγγούρια, σε κυβάκια 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. ελιές…

  • Δυσανοχή στη γλουτένη: Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή των παιδιών

    Η κοιλιοκάκη ή αλλιώς εντεροπάθεια λόγω γλουτένης ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου. Προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ανοσολογική απάντηση μετά από την κατανάλωση μιας πρωτεΐνης των δημητριακών, η οποία ονομάζεται γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη, στο κριθάρι και οδηγεί με άμεσο…

  • Η “πρώτη” μου εμπειρία με το ποδήλατο

    Από τη μέρα που ήρθαμε στη Χάγη αντιλήφθηκα και πάνω απ’ όλα εμπέδωσα βλέποντας καθημερινά τον κόσμο να το χρησιμοποιεί, το πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα ποδήλατο στην κατοχή σου, ειδικά όταν είσαι μόνιμος κάτοικος μιας ολλανδικής πόλης.