Γράφω αυτή τη συνταγή με αφορμή τον γιο μου ο όποιός τρελαίνεται για τα γλυκά (όπως κάθε παιδί). Καθημερινά μου ζητάει να τρώει μπισκότα, του έδινα τα τυποποιημένα γιατί η αλήθεια είναι ότι βαριόμουν λιγάκι και ταυτόχρονα δεν είχα και πολύ ελεύθερο χρόνο. Τώρα  όμως που κάθομαι στο σπίτι  και έχω αρκετό χρόνο, αποφάσισα ότι θα τα φτιάχνω μόνη μου!

Είναι τόσο εύκολα και απλά που δεν αξίζει να αγοράζουμε τα τυποποιημένα, τα οποία  ΑΠΛΑ βλάπτουν την υγεία του παιδιού μας. Το έχω μετανιώσει που τόσο καιρό που δεν τα έφτιαχνα. Πιστεύω λοιπόν ότι αξίζει να διαθέσετέ λίγα λεπτά για να τα φτιάξετε, άλλωστε το τι τρώμε είναι πολύ σημαντικό.

Τα κουλουράκια δεν είναι ούτε πολύ γλυκά ούτε αλμυρά. Έχουν μια ωραία και ενδιάμεση γεύση. Νόστιμα για όλη την οικογένεια και όλες τις στιγμές.

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κούπα σουσάμι
  • 1/2 κούπα κρασί
  • Μια κούπα λάδι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το μίγμα πάρα πολύ καλά.
  2. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλά
  3. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40’ και μέχρι να δούμε ότι έχουν ροδίσει.