e24d1b183e1fd992e07c287269107de5 XL
| |

Η ζωτική ενέργεια της αγάπης

Η γιόγκα σε ζευγάρια ή με παρτενέρ είναι ένας γρήγορος δρόμος για να φτάσει κάνεις στη βασική αρχή της γιόγκα τη σύνδεση. Κάθε φορά που συνδέω το σώμα και την οντότητα μου με κάποιο άλλο άτομο συμβαίνει κάτι μαγικό. Νιώθω μια ανταλλαγή ενεργείας που ξεπερνά και τους δυο μας. Το άλλο άτομο μπορεί να είναι κάποιος εντελώς άγνωστος, αλλά και πάλι νιώθω μια βαθιά σύνδεση και μια ουσιώδη ομοιότητα.

Υπάρχει μια λεπτή αλλά πολύ δυνατή ενεργειακή ποιότητα, η όποια ενεργοποιείται στην πρακτική της γιόγκα με παρτενέρ. Θα μπορούσαμε να την παρουσιάσουμε πράνα, ζωτική ενεργεία , σέκτα, qiή απλώς «αγάπη». Μια αγάπη χωρίς προσκόλληση και άνευ ορών ξεδιπλώνεται όταν δυο ή περισσότερα άτομα συνδέονται με ανοιχτή κάρδια και σωστή σωματική ευθυγράμμιση.

Το να κάθονται δυο άτομα με ενωμένα τα ιερά τους οστά, για παράδειγμα, είναι μια πολύ απλή και βαθιά εμπειρία. Όλες οι κοινές μας αντιλήψεις για την σύνδεση μέσα από το βλέμμα χαλαρώνουν και νιώθουμε τον εαυτό μας και το άλλο άτομο με έναν τρόπο άμεσο και πιο ουσιαστικό. Ένα παιδί μοιράστηκε τη σκέψη του μαζί μου «η γιόγκα δεν θα είναι ποτέ ιδία για μένα . Είχα μια πολύ έντονη εμπειρία σύνδεσης και απέκτησα μια νέα κατανόηση της γιόγκα». Συμφώνα με το αγαπημένο μου ορισμό, φώτιση είναι «η φυσική ουσία της ύπαρξης μας». Έτσι , γίνετε ξεκάθαρο ότι η φώτιση δεν είναι μια «κατάσταση» που πρέπει να επιτευχτεί αλλά η βαθιά χαλάρωση έως ότου βρούμε τον πραγματικό εαυτό μας.

Πρόκειται για μια κατάσταση ύπαρξης στην όποια δεν αποδιώχνουμε τίποτα και δεν εξαρτιόμαστε από τίποτα αλλά είμαστε απλώς ο εαυτό μας, ανοιχτοί σε όλους και σε όλα. Η ενεργεία που ξύπναει από το άγγιγμα και την σύνδεση, μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στο μέρος εκείνο της ύπαρξης μας και που είναι ήδη φωτισμένο. Νιώθω απίστευτα ευλογημένη που μοιράζομαι το πάθος μου για την γιόγκα με παρτενέρ, γιατί ενθαρρύνω τους άλλους (και τον εαυτό μου) προς ένα πιο φωτισμένο, ανοιχτό και φυσικό δρόμο. Λοιπόν σαν προκαλώ να βιώσετε αυτή την εμπειρία   με οποιοδήποτε άλλο άτομο ακόμα και με φίλους ή συγγενείς.

Εκτός από την απόλαυση της ίδιας της πρακτικής, θα βιώσετε ένα υπέροχο παράδοξο: πως είμαστε ίδιοι και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικοί . Και σύντομα μπορεί να βλέπετε την γιόγκα με παρτενέρ παντού – γιατί όλα σχετίζονται μεταξύ τους και συνδέονται.

Από την Elysabeth Williamson

Similar Posts