Woman in Big White Hat Beach

Έξι τρόφιμα που βοηθούν στο μαύρισμα

Το καλοκαίρι οι περισσότεροι αποκτούν σοκολατένια επιδερμίδα, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που κάθονται με τις ώρες κάτω στον ήλιο για να αποκτήσουν ένα τροπικό μαύρισμα. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο όμως έχει κινδύνους που καλό είναι να ξέρουμε όπως η ηλίαση ή τα εγκαύματα, οπότε καλό είναι να ξέρουμε και εναλλακτικούς τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν στο μαύρισμα μας.

Μάθετε έξι (6) τρόφιμα τα οποία μπορούν να ενισχύσουν το μαύρισμα μας αλλά και ταυτόχρονα να μας παράσχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Αυγά

eggs

Το αυτό είναι μέσα στη λίστα των υπερτροφών καθώς μας παρέχει βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ασβέστιο, βιταμίνη D και άλλα πολλά Οι βιταμίνες ενισχύουν το μαύρισμα και παράλληλα προστατεύουν την καρδιά και τα μάτια μας.

 

Λεμόνια

lemon

Το λεμόνι περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Η μελανίνη είναι η φυσική ουσία που καθορίζει το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας. Ένας καλός τρόπος αυξημένης κατανάλωσης λεμονιού είναι να προσθέσετε χυμό λεμονιού στις σαλάτες σας ή να πίνετε σπιτικές λεμονάδες (νερό και στημένο λεμόνι)

Λαχανίδα

laxanida

Ένα λαχανικό που όλοι καταναλώνουμε. Περιέχει σημαντική ποσότητα καροτενοειδών και έτσι εκτός από τη βοήθεια στο μαύρισμα βοηθάει και στο αδυνάτισμα.

Καρότα

carrot

Τα καρότα είναι από τα πιο απαραίτητα για ένα γρήγορα μαύρισμα. Ο λόγος είναι η σημαντική ποσότητα βήτα καροτένιου που περιέχουν. Η χρωστική αυτή μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας, των νυχιών και του ανοσοποιητικού. Παράλληλα, όμως, βοηθά και το μαύρισμα.

Πώς γίνεται αυτό; Όταν λαμβάνουμε τα καροτενοειδή, μερικά από αυτά αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό ακριβώς κάτω από το δέρμα. Οι χρωστικές αυτές είναι που χαρίζουν στο δέρμα σοκολατένια λάμψη.

Γλυκοπατάτα

glykopatata

Η γλυκοπατάτα όπως και τα καρότα, περιέχουν σημαντική ποσότητα βήτα καροτένιου.

Μάνγκο

mango

Το τροπικό αυτό φρούτο περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C και βιταμίνης Α αλλά και 25 διαφορετικά καροτενοειδή τα οποία βοηθούν στο μαύρισμα

 

Similar Posts

  • Έρευνα έδειξε ότι τα λιωμένα φαγητά παχαίνουν τα μωρά

    Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Swansea, στη Μεγάλη Βρετανία, και δημοσιεύθηκε στην Telegraph, τα μωρά που ταΐζονται για πολύ μεγάλο διάστημα με λιωμένα φαγητά κινδυνεύουν να γίνουν παχύσαρκα και να έχουν στο μέλλον κακές διατροφικές συνήθειες. Αντιθέτως οι γονείς που ακολουθούν τη μέθοδο babyled (πρόκειται για τη μέθοδο κατά την οποία τα…

  • Πως θα ψηλώσει το παιδί μας σωστά

    Συγκεκριμένα η διατροφή, η άσκηση, ο ύπνος και η κατάσταση υγείας είναι παράγοντες που προσδιορίζουν σε ποιο ύψος θα σταματήσει η ανάπτυξη. Έτσι ενώ δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι που μπορούν να αυξήσουν το ύψος πέραν από το γενετικά καθορισμένο, σίγουρα η έλλειψη κάποιων τροφίμων, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, ο ανεπαρκής ύπνος και ο μη τακτικός…

  • Φρούτα και λαχανικά. Ποιά η κατάλληλη εποχή τους, αναλυτικός πίνακας

    Επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά που είναι στην καλύτερη τους εποχή, από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν, λόγω μη εποχικής διαθεσιμότητας, με καθαρά προ-οξειδωτικό χαρακτήρα όπως χημικά,φυτοφάρμακα και ορμόνες. Για το λόγο αυτό,…

  • Υπέροχη τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας!!!

    Μια συνταγή για μια δροσερή και εύκολη τουρτίτσα με απλά υλικά για ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι για τα παιδιά σας, εσάς και τους καλεσμένους σας. Υλικά •2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα των 225γραμμ. [Αλλατίνη] ή πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας •2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε) Για την κρέμα πατισερί…

  • Δυσανοχή στη γλουτένη: Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή των παιδιών

    Η κοιλιοκάκη ή αλλιώς εντεροπάθεια λόγω γλουτένης ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου. Προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ανοσολογική απάντηση μετά από την κατανάλωση μιας πρωτεΐνης των δημητριακών, η οποία ονομάζεται γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη, στο κριθάρι και οδηγεί με άμεσο…

  • Έλλειψη σιδήρου: Συμπτώματα και επιπτώσεις

    Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο που σε μικρές ποσότητες χρειάζεται στο σώμα για την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης των ερυθρών αιμοσφαιρίων η οποία δεσμεύει το οξυγόνο του αέρα και το μεταφέρει στους ιστούς. Επίσης ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη σύνθεση DNA μέσα στα κύτταρα του σώματος. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί αναιμία (συνοδεύεται από…