baby sleeps 660
|

Πότε πρέπει να σταματήσω το βραδινό τάισμα

Εάν δεν το έχετε ήδη σταματήσει, είναι μια καλή ιδέα να το κάνετε τώρα. Σχεδόν όλα τα μωρά, σωματικά, μπορούν να περάσουν μια νύχτα χωρίς να φάνε μεταξύ 3 και 6 μηνών.

Κάντε ένα πρόγραμμα. Οργανώστε το φαγητό, το μπάνιο τη βόλτα και τον ύπνο του μωρού σας. Βοηθάει πολύ να οργανώστε όλη την ημέρα και τις εξόδους σας με τον ίδιο τρόπο. Αυτό βοηθάει το μωρό σας να μάθει τι να περιμένει όλη την ημέρα και πώς να συμπεριφερθεί.

Αποφύγετε το φαγητό στη νυχτερινή ρουτίνα του μωρού σας.Αυτό θα βοηθήσει το μωρό σας να μη συνδυάζει τον ύπνο με το φαγητό. Και έτσι, άμα ξυπνήσει για λίγο το βράδυ, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι, δεν θα έχει την απαίτηση να του φέρετε το μπιμπερό ή να το θηλάσετε για να ξανακοιμηθεί. Αν το τάισμα είναι ήδη μέρος της ρουτίνας για τον ύπνο, ξεκινήστε να το ταΐζετε πιο νωρίς και συμπεριλάβετε και άλλα πράγματα όπως να το κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο! Προσπαθήστε να το ταΐζετε σταδιακά όλο και πιο νωρίς, μέχρι που να μην τρώει καθόλου πριν πάει για ύπνο!

Όταν ξυπνάει το μωρό σας μέσα στη νύχτα, αποφύγετε να το ταΐσετε για να ξανακοιμηθεί. Αντ’ αυτού, μπορείτε να ηρεμήσετε το παιδί σας με τη φωνή σας. Μη το σηκώσετε. Είναι σημαντικό να το ενθαρρύνετε να ξανακοιμηθεί από μόνο του, παίρνοντας την πιπίλα του ή πιπιλώντας το δάχτυλό του.

Similar Posts