8ac04c70867e4359fc6ed96e57f2ef4f
|

Ντύστε το μωρό σας ανάλογα με τον καιρό που θα έχει έξω.

Κάνει πολλή ζέστη; Πολύ κρύο; Πώς μπορείτε να είστε σίγουρες ότι το μωρό σας είναι κατάλληλα ντυμένο για τον καιρό έξω;

Ένας τέλειος κανόνας είναι να του βάλετε ένα επιπλέον ρούχο απ’ ότι φοράτε εσείς.

Δώστε πολλή σημασία στο τι σας «λέει» το μωρό σας. Αν κλαίει ή γκρινιάζει, μπορεί να κρυώνει (είναι πιο απίθανο να αντιδράσει έτσι και όταν ζεσταίνεται). Τα χέρια, τα πόδια και το κεφαλάκι του μωρού σας μπορεί να αποτελέσουν ένα καλό θερμόμετρο. Δοκιμάστε αν είναι κρύα ή ζεστά όταν τα αγγίζεται.

Μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να νιώθει άνετα παντού φορώντας του στρώσεις από ρούχα π.χ (φανελάκι, μπλουζάκι ζακετούλα). Οι διαφορετικές στρώσεις ρούχων σας βοηθάνε να το ντύνετε και να το γδύνετε ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Απαραίτητα το καλοκαίρι: Ένα καλοκαιρινό καπελάκι που να καλύπτει το πρόσωπό του και τα αφτιά του, άνετα βαμβακερά μπλουζάκια. Να έχετε πάντα καλτσάκια και πουλοβεράκια στην τσάντα-αλλαξιέρα. Μπορεί να πάτε κάπου που να έχει κλιματισμό.

Απαραίτητα το χειμώνα: Ένα ζεστό καπελάκι που να καλύπτει τα αφτιά του. Μποτούλες ή ζεστά παπούτσια (εάν δεν περπατάει βάλτε του παππούτσια αγκαλιάς ή χοντρές κάλτσες), μια ζεστή κουβερτούλα για να καλύπτετε το σωματάκι του. Εξαρτάται από την θερμοκρασία αν χρειάζεστε ζακέτα,μπουφάν,ολόσωμο μπουφάν ή κάποιο λεπτό μπουφανάκι.
Μεγάλη προσοχή στο ντύσιμο, θέλουν τα μωρά όταν κοιμούνται το βράδυ όπου είναι μονίμως είναι ξεσκέπαστα, η συμβουλή μου είναι να προμηθευτείτε έναν υπνόσακο για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο να μην σηκώνεστε συνεχώς το βράδυ για να το σκεπάζεται και έτσι θα προλαμβάνεται επίσης και πολλά κρυολογήματα.

Similar Posts