Biskotomissofegara

Συνταγή για εκπληκτικά μπισκοτομισοφέγγαρα βουτύρου

Δεν είναι ούτε μπισκότα ούτε κρουασάν αλλά κάτι μεταξύ και των δυο. Μια μοναδική υφή σε υπέροχη γεύση. Δοκιμάστε το.

Συστατικά

  • 4gr. Μαγιά σκόνη (το μισό φακελάκι)
  • ¼ του φλιτζανιού χλιαρό νερό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη & 1 κουταλιά της σούπας
  • ¾ του φλιτζανιού χλιαρό γάλα
  • 3 αυγά , χτυπημένα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για το ψήσιμο
  • 1 κιλό αλεύρι ή όσο πάρει
  • Λίγο λάδι

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά με το νερό και τη μια κουταλιά ζάχαρη. Χτυπάμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά και το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ξεκινάμε πάλι το μίξερ και ρίχνουμε με τη σειρά την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο.

Βήμα 3

Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια συμπαγή ζύμη. Αν το μίξερ μας δεν είναι πολύ δυνατό , συνεχίζουμε την ανάμιξη με το επιπλέον αλεύρι σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

Βήμα 4

Αλείφουμε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την κρατάμε στην άκρη για 1 ½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 5

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και κάθε ένα από αυτά το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30 εκατοστών περίπου. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε όπως την πίτσα σε 8 κομμάτια. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι προς τα μέσα από την μεγάλη πλευρά προς τη μικρή, όπως τα κρουασάν.

Βήμα 6

Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο, μαλακωμένο (όχι λιωμένο). Τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν ξανά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σκέτα ή με λίγη μαρμελάδα ή μερέντα αν χαράξουμε ελαφρά από την μια πλευρά. Μπορούμε να τα φυλάξουμε άψητα στο ψυγείο και να τα έχουμε έτοιμα προς ψήσιμο για οποιαδήποτε στιγμή.

Πηγή: cookmania.gr

Similar Posts