Biskotomissofegara

Συνταγή για εκπληκτικά μπισκοτομισοφέγγαρα βουτύρου

Δεν είναι ούτε μπισκότα ούτε κρουασάν αλλά κάτι μεταξύ και των δυο. Μια μοναδική υφή σε υπέροχη γεύση. Δοκιμάστε το.

Συστατικά

  • 4gr. Μαγιά σκόνη (το μισό φακελάκι)
  • ¼ του φλιτζανιού χλιαρό νερό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη & 1 κουταλιά της σούπας
  • ¾ του φλιτζανιού χλιαρό γάλα
  • 3 αυγά , χτυπημένα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για το ψήσιμο
  • 1 κιλό αλεύρι ή όσο πάρει
  • Λίγο λάδι

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά με το νερό και τη μια κουταλιά ζάχαρη. Χτυπάμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά και το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ξεκινάμε πάλι το μίξερ και ρίχνουμε με τη σειρά την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο.

Βήμα 3

Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια συμπαγή ζύμη. Αν το μίξερ μας δεν είναι πολύ δυνατό , συνεχίζουμε την ανάμιξη με το επιπλέον αλεύρι σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

Βήμα 4

Αλείφουμε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την κρατάμε στην άκρη για 1 ½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 5

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και κάθε ένα από αυτά το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30 εκατοστών περίπου. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε όπως την πίτσα σε 8 κομμάτια. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι προς τα μέσα από την μεγάλη πλευρά προς τη μικρή, όπως τα κρουασάν.

Βήμα 6

Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο, μαλακωμένο (όχι λιωμένο). Τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν ξανά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σκέτα ή με λίγη μαρμελάδα ή μερέντα αν χαράξουμε ελαφρά από την μια πλευρά. Μπορούμε να τα φυλάξουμε άψητα στο ψυγείο και να τα έχουμε έτοιμα προς ψήσιμο για οποιαδήποτε στιγμή.

Πηγή: cookmania.gr

Similar Posts

  • Γλυκό με ζελέ και άνθος αραβοσίτου

    Παρακάτω θα βρείτε μία πολύ εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Υλικά: 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια 100 γραμμάρια μπισκότα 1 ποτήρι γάλα 1 φάκελο έτοιμο ζελέ Προαιρετικά: Φρέσκα φρούτα, ψιλοκομμένα Εκτέλεση: Παρασκευάζετε τον φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ένα μέτριο πυρέξ βάζετε 100 γραμμάρια μπισκότα,…

  • Υπέροχη τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας!!!

    Μια συνταγή για μια δροσερή και εύκολη τουρτίτσα με απλά υλικά για ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι για τα παιδιά σας, εσάς και τους καλεσμένους σας. Υλικά •2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα των 225γραμμ. [Αλλατίνη] ή πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας •2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε) Για την κρέμα πατισερί…

  • Χωριάτικη σαλάτα με πένες ολικής άλεσης

    Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τις ντομάτες και τα αγγουράκια, αλατισμένα, σε σουρωτήρι για δέκα λεπτά, ούτως ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να μη «νερώσουν» τη σαλάτα ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. πένες ολικής άλεσης 3 ντομάτες, σε κυβάκια 2 μικρά αγγούρια, σε κυβάκια 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. ελιές…

  • Γλυκό: Τάρτα λεμόνι με ζελέ δυόσμου

    Η ζύµη της τάρτας μπορεί να κολλάει στον πλάστη κατά το άνοιγμα, γι’ αυτό καλό είναι να την τοποθετήσουμε ανάµεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικές τάρτες διαμέτρου 7 εκ.) Για τις τάρτες 250 γρ. βούτυρο, σε θ.δ. 160 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αβγά 500 γρ. αλεύρι, μαλακό 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 1…

  • Βρεφική κρέμα με κοτόπουλο, μήλο και κολοκύθι

    Το κοτόπουλο είναι από τα πρώτα κρεατικά που θα φάει το μωρό σας. Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να του φτιάξετε μία κρέμα με κοτόπουλο και μήλο, ένας πολύ νόστιμος και θρεπτικός συνδυασμός που θα αρέσει πολύ στο μωρό σας. Βήμα 1 Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού…