Bountiful Baskets Fruits Vegetables

Μάθετε πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

Όλοι γνωρίζουμε πως τα λαχανικά και τα φρούτα μας χρειάζονται πάντα πλύσιμο, όμως ο λόγος δεν είναι μόνο η προφανής σκόνη και βρωμιά που υπάρχει πάνω σε αυτά. Τα φύλλα και το δέρμα τους φιλοξενούν διάφορα βακτήρια, έντομα και άλλες ουσίες. Βεβαίως, όλα αυτά δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, όμως μην ξεγελιέστε και τρώτε κάτι χωρίς να το έχετε πρώτα πλύνει επειδή σας φαίνεται καθαρό. Φροντίστε πάντα να τα ξεπλένετε καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε, ακολουθώντας διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, ανάλογα με τον τύπο τους. Δείτε παρακάτω ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος πλυσίματος για κάθε κατηγορία.

Για μαλακά φρούτα και λαχανικά: Γεμίστε το νεροχύτη σας με ίσα μέρη από νερό και ξίδι. Αφήστε τα στο νερό για 2 με 3 λεπτά και τρίψτε τα με ένα πανί. Ξεπλύνετε τα και είναι έτοιμα.

Για σκληρά φρούτα και λαχανικά: Γεμίστε το νεροχύτη με νερό και προσθέστε μια κουταλιά μαγειρική σόδα μαζί με μερικές σταγόνες υγρού πιάτων. Ανακατέψτε καλά το νερό και αφήστε τα λαχανικά με τα φρούτα μέσα σε αυτό για λίγη ώρα. Στη συνέχεια, καθαρίστε με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε τα.

Για φυλλώδη λαχανικά: Γεμίστε το νεροχύτη με νερό και προσθέστε μισή κούπα ξίδι και 3 κουταλιές της σούπας αλάτι. Αφήστε τα απλά στο νερό για 15 με 20 λεπτά και ύστερα ξεπλύνετε τα.

Αν δεν θέλετε να τα καταναλώσετε απευθείας, σκουπίστε τα με μια πετσέτα προκειμένου να είναι στεγνά όταν τα ξαναβάλετε στο ψυγείο.

Πηγή: queen.gr

Similar Posts