ecf3e7c35a81d06104909f9a1832a4ab
| |

Πως να κάνουμε το βούρτσισμα των δοντιών παιχνιδάκι

Τώρα που είναι μικρό, το παιδί μας πρέπει να πάρει με καλό μάτι το βούρτσισμα των δοντιών – μια συνήθεια που θα πρέπει να τηρεί μια ζωή. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Ακολουθώντας κάποιες απλές, αλλά αποτελεσματικές συμβουλές οι οποίες ως στόχο τους έχουν να κάνουν το βούρτσισμα… παιχνίδι!

  • Επιλέγουμε οδοντόβουρτσες με τους αγαπημένους του ήρωες και οδοντόκρεμες με γεύσεις φρούτων, τσιχλόφουσκας, με αστεράκια κ.λπ. Έτσι, το μικρό μας θα έχει έναν λόγο παραπάνω να πλένει τα δόντια του.
  • Κάνουμε το πλύσιμο οικογενειακή υπόθεση: Παίρνουμε τις οδοντόβουρτσές μας και πλένουμε όλοι μαζί τα δόντια μας, δίνοντας πρώτοι εμείς το καλό παράδειγμα –μόνο στα λόγια θα μένουμε; Επίσης, προτείνουμε στο παιδί αν θέλει να βουρτσίσει τα δόντια μας γιατί εκείνο «τα καθαρίζει καλύτερα» από εμάς. Εκτός από το ότι… θα το ενθουσιάσουμε με τη συγκεκριμένη ιδέα, θα το βοηθήσουμε ταυτόχρονα να μάθει να πλένει τα δόντια του ακόμα πιο καλά μιας κι έτσι θα αποκτήσει καλύτερη εικόνα του στόματος, θα καταλάβει σε ποια σημεία πρέπει να εστιάζει και θα εξοικειωθεί ακόμα περισσότερο με την χρήση της οδοντόβουρτσας.
  • Επιλέγουμε πλύσιμο μετά μουσικής! Βάζουμε το αγαπημένο του τραγούδι και όση ώρα διαρκεί, εμείς πλένουμε τα δόντια μας. Έτσι, εξασφαλίζουμε ένα διασκεδαστικό και καλό πλύσιμο τουλάχιστον 2- 2 ½ λεπτών.
  • Μαθαίνουμε το μικρό μας να αναζητά την καθαριότητα και τη δροσερή αναπνοή. Μετά από κάθε βούρτσισμα το ρωτάμε αν του αρέσει αυτή η αίσθηση δροσιάς, πώς αισθάνεται το στόμα του κ.λπ. δηλώνοντας ταυτόχρονα πως εμάς μας αρέσει πολύ.

Πηγή: Έλενας Γεμελιάρη, με τη συνεργασία του χειρουργού- οδοντιάτρου Φίλιππου Τουρκάκη.

Similar Posts