mlwpalsol
| | |

Μπορώ να δίνω στο μωρό μου τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη;

Τα μωρά χρειάζονται μόνο τα φυσικά σάκχαρα που βρίσκονται στα φαγητά. Οι καλές διατροφικές συνήθειες αρχίζουν από νωρίς και διαρκούν για μια ζωή, γι’ αυτό μη βάζετε επιπλέον ζάχαρη στα φαγητά και μη δίνετε στο μωρό σας φαγητά με πρόσθετη ζάχαρη.

Παρόλο που οι διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας δεν απαιτούν επιπλέον ζάχαρη, τα μωρά αυτής της ηλικίας θέλουν να δοκιμάσουν οτιδήποτε τρώνε οι γονείς του. Αν τρώτε ένα γλυκό που είναι ασφαλές για το μωρό σας, αποφασίστε αν θέλετε να το μοιραστείτε ή όχι. Ένα μικρό γλυκάκι μια στο τόσο δεν θα βλάψει το μωρό σας, εφόσον δεν θα του κόψει την όρεξη για το θρεπτικό φαγητό που τόσο χρειάζεται.

Δεν χρειάζεται να δίνετε στο μωρό σας φαγητά που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη. Στα μωρά αρέσουν τα γλυκά, όπως σε όλους μας. Αν τους δώσετε την επιλογή, μάλλον θα προτιμήσουν το γλυκό από το φαγητό. Να έχετε υπόψη σας ότι οι γευστικοί αδένες του τώρα δοκιμάζονται, οπότε δεν θέλετε να ενισχύσετε την προτίμησή του για τα γλυκά. Ένας λόγος που υπάρχει αύξηση στα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας είναι επειδή επιτρέπουμε στα μωρά και στα μικρά παιδιά να τρώνε φαγητά με πολύ ζάχαρη.

Similar Posts