1spankingchild78
| |

Όταν μας φτάνουν στα όρια τα παιδιά, κάνει να ρίχνω καμιά ξυλιά στον πισινό;

Οι γονείς που δοκιμάζουν τις ξυλιές γρήγορα μαθαίνουν ότι υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόποι για να διδάξουν στα παιδιά τους ασφαλή συμπεριφορά.

Σε πολύ αγχωτικές καταστάσεις, όπως όταν ένα παιδί τρέχει στο δρόμο ή έχει ένα ξέσπασμα, ακόμη και οι γονείς που δεν κάνουν συστηματικά χρήση του ξύλου θα έμπαιναν στον πειρασμό να το πράξουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε υπερβολική δύναμη και ίσως να πονέσετε το παιδί σας. Να θυμάστε ότι αν δέρνετε το παιδί, αυτό θυμάται τον πόνο της  ξυλιάς και όχι το μάθημα που θέλατε να διδάξετε. Μια καλύτερη προσέγγιση είναι να σκύψετε κάτω, στο επίπεδο των ματιών του παιδιού σας, να γείρετε μπροστά και με αυστηρή και σταθερή φωνή να πείτε «όχι». Μετά κάντε μια περιγραφή της συμπεριφοράς που θέλετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί αντ ‘αυτού.

Οι ξυλιές είναι σωματική τιμωρία. Διδάσκουν στα παιδιά να χτυπάνε ή να χρησιμοποιούν επώδυνους τρόπους όταν δυσαρεστούνται με κάποιον άλλο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διδάξετε ένα παιδί για να γίνει ένας δυνατός, τρυφερός, υπεύθυνος νέος. Το να το χτυπάτε δεν είναι ένας από αυτούς. Αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε το μωρό σας, μιλήστε με το γιατρό σας ή ενταχθείτε σε μια ομάδα για την ανατροφή των παιδιών.

Η έρευνα για τη σωματική τιμωρία είναι σαφής: το χτύπημα διδάσκει τα παιδιά να χτυπούν. Από την εμπειρία μου, όταν οι γονείς δέρνουν, συχνά δεν χρησιμοποιούν το μέτρο. Δέρνουν όταν έχουν βαρεθεί και είναι οργισμένοι, και τότε θα αρπάξουν το παιδί και δεν θα ξέρουν πότε να σταματήσουν. Το να χτυπάτε ένα παιδί όταν είστε θυμωμένοι δεν είναι σωστό. Και ποτέ δεν είναι καλό να δέρνετε έναν μωρό ή παιδί. Ένα απότομο «όχι» η απομάκρυνση του παιδιού από την κατάσταση είναι αρκετά.

Αυτός ο τρόπος πειθαρχίας προτάσσει την επιθετικότητα ως τρόπο επίλυσης των προβλημάτων, το να χτυπάς δηλαδή ανθρώπους και να παίρνεις αυτό που επιθυμείς, τονίζουν οι ειδικοί. Όταν για παράδειγμα ένα παιδί θέλει το παιχνίδι ενός άλλου, μπορεί να το πάρει με τη βία, γιατί οι γονείς του δεν του έχουν μάθει το πώς να χρησιμοποιεί το λόγο ή το πώς να διαπραγματεύεται προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει.

 

Similar Posts