cf5f4f28 3d2c 4e03 99dd 85289c6d7883
|

Προβλήματα και λύσεις: Γνωρίζοντάς του μια καινούρια νταντά

Μερικά μωρά είναι δεκτικά σε κάθε νέο πρόσωπο. Άλλα, είτε έχουν άγχος για τους ξένους είτε όχι, μπορεί να αισθάνονται άνετα μόνο με τον κύκλο της οικογένειας και των φίλων. Αναπόφευκτα, όμως, εσείς πρόκειται κάποια στιγμή να του γνωρίσετε μια νέα νταντά. Πώς να το κάνετε;

Ελέγξτε τα δικά σας συναισθήματα. Δείξτε την αγάπη σας για τη νέα νταντά. Το μωρό σας μπορεί να καταλάβει τα συναισθήματά σας και θα αισθανθεί πιο άνετα. Ομοίως, αν εσείς είστε νευρικές και λυπημένες όταν φεύγετε, το μωρό σας θα αντιδράσει σε αυτό.

Κάντε εξάσκηση πρώτα. Αν είναι δυνατόν, η νταντά μπορεί να έρθει και να γνωρίσει το μωρό σας προτού χρειαστεί να μείνει μόνο μαζί της. Ζητήστε της να πλησιάσει το μωρό σας αργά και ευγενικά. Μόλις το μωρό σας και η νταντά εξοικειωθούν μεταξύ τους, προσπαθήστε να απομακρυνθείτε λίγο. Αν το μωρό σας μοιάζει χαρούμενο, βγείτε από το δωμάτιο για λίγο και μετά επιστρέψτε πάλι. Σταδιακά μείνετε έξω από το δωμάτιο για περισσότερο χρόνο.

Ενημερώστε τη νταντά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πληροφορήσει την νταντά για τη ρουτίνα του μωρού σας, τα αγαπημένα του παιχνίδια και τα αντικείμενα που δεν αποχωρίζεται ποτέ, όπως μια κουβέρτα ή ένα αρκουδάκι. Επίσης, ενημερώστε τη για τις προτιμήσεις του στο φαγητό. Γενικά, δώστε στη νταντά όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για να τη διευκολύνετε.

Ο αποχαιρετισμός να είναι σύντομος και γλυκός. Μην φεύγετε σαν το κλέφτη. Είναι σημαντικό για τη συναισθηματική του ανάπτυξη να αποχαιρετήσετε το μωρό σας. Αλλά μην περιμένετε να σταματήσουν οι φωνές για να φύγετε. Πείτε «αντίο» και φύγετε αμέσως. Και αφού φύγετε, μην γυρίσετε ξανά και ξανά για να δείτε τι κάνει το μωρό σας. Δώστε του μια ευκαιρία να προσαρμοστεί με την νταντά. Ακόμη και αν γκρινιάζει όταν σας βλέπει να βγαίνετε από την πόρτα, σύντομα θα σταματήσει και θα αρχίσει να ασχολείται με τη νέα του φίλη.

Similar Posts