73c7f4ee519866338f52b8ffd91906c3
| |

Υπάρχει τρόπος το μωρό μου να κοιμάται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Σε κάποιο βαθμό, το πόσο κοιμάται το μωρό σας τη μέρα έχει σχέση με την ηλικία του και τις προσωπικές του ανάγκες ύπνου.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πράγματα που μπορεί να διαταράσσουν τον ύπνο του και που μπορείτε να ελέγξετε. Αν ένα μωρό πεινάει, για παράδειγμα, μπορεί να ξυπνήσει νωρίς. Αν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας ξυπνά εκνευρισμένο και ανυπόμονο για φαγητό κάποιες μέρες στη σειρά, ήρθε η στιγμή να αλλάξετε το χρονοδιάγραμμα της διατροφή του. Είτε μετακινείστε ένα γεύμα πιο κοντά στην ώρα του ύπνου ή να δώστε του ένα σνακ πριν πάει στο κρεβάτι. Ο θόρυβος είναι κάτι ακόμη που μπορεί να διαταράξει τον ύπνο του. Όπως και εσείς, το μωρό σας κοιμάται πιο ελαφριά και πιο βαριά, και συνήθως το στάδιο του ελαφρύ ύπνου συμβαίνει προς το τέλος. Αν ακούει θορύβους κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η φυσική αντίδρασή του είναι να ξυπνήσει και να δει τι γίνεται. Δοκιμάστε να παίζετε απαλή μουσική, για να καλύψει και τον εσωτερικό και τον εξωτερικό θόρυβο.

Ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας ενδέχεται να αντικατοπτρίζει το πού και με ποιον κοιμάται το μωρό και γενικά το περιβάλλον του και το επίπεδο της δραστηριότητάς του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν ελπίζετε το μωρό σας να κοιμάται περισσότερο κατά την ημέρα, εκτιμήστε κατά πόσο αργεί να ξυπνήσει το πρωί και πόσο ενεργητικό είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ίσως να κοιμηθεί περισσότερο αν είστε διατεθειμένη να πάρετε έναν υπνάκο μαζί του. Ή ίσως χρειάζεται ένα πιο σκοτεινό, πιο ήσυχο περιβάλλον. Λέγεται ότι ο καλός ύπνος γεννά καλό ύπνο, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι κοιμάται αρκετά το βράδυ, ώστε αυτή να μην είναι υπερβολικά κουρασμένο και ανήσυχο μέχρι την ώρα του μεσημεριανού ύπνου. Αν έχει εξαντληθεί, θα είναι πιο δύσκολο για εσάς να το βάλετε για ύπνο.

Πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι για να κοιμάται το παιδί σας περισσότερα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μερικά παιδιά απλώς δεν κοιμούνται πολύ. Και είναι πραγματικά δυστυχές αυτό, διότι ο μεσημεριανός ύπνος είναι σαφώς ένα δώρο, μερικές πολύτιμες ώρες κατά τις οποίες μπορείτε να κάνετε κάτι. Πιστεύω ότι το κλειδί για καλό ύπνο είναι η ύπαρξη μιας ρουτίνας που πρέπει να ακολουθείτε σταθερά. Προσπαθήστε να είστε στο σπίτι την ώρα του μεσημεριανού ύπνου για να μην πρέπει το μωρό σας να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο ή σε ένα ξένο μέρος. Βάλτε το μωρό σας στο ίδιο σκοτεινό δωμάτιο κάθε φορά. Δώστε του το μήνυμα ότι παίρνετε σοβαρά τον ύπνο.

Similar Posts