mwro klaiei
|

Είναι δυνατόν να καταλάβω τι σημαίνουν τα κλάματα του μωρού μου;

Πιθανώς δεν θα μπορούσατε όταν το πρωτοφέρατε στο σπίτι από το νοσοκομείο.

Αλλά με προσεκτική φροντίδα, δοκιμές και λάθη, μπορείτε να μάθετε πότε είναι πεινασμένο, χρειάζεται αλλαγή πάνας ή χρειάζεται να το κρατήσετε. Αυτή είναι μια προοδευτική διαδικασία, γι’ αυτό δώστε στον εαυτό σας χρόνο. Εκτός αυτού, θα υπάρχουν πάντα στιγμές όταν κλαίει που εσείς πραγματικά δεν μπορείτε να καταλάβετε το γιατί. Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα συνήθη κόλπα σας και ακόμα φωνάζει (και εσείς το ίδιο!), κάντε ένα διάλειμμα. Τοποθετήστε το με ασφάλεια στην κούνια του και φύγετε. Αν δεν έχει σταματήσει να κλαίει, μόλις ηρεμήσετε, επιστρέψτε και προσπαθήστε να το ηρεμήσετε και πάλι. Για ανεξήγητο κλάμα που διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, σκεφτείτε να καλέσετε το γιατρό του.

Τα μωρά συχνά χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος κλάματος για να υποδηλώσουν διαφορετικές ανάγκες. Μέχρι τώρα, ίσως να είστε σε θέση να πείτε αν το μωρό σας κλαίει για να το κρατήσετε ή για να το αλλάξετε. Μπορείτε πιθανώς να πείτε πότε είναι πεινασμένο, κουρασμένο ή βγάζει δόντια και πότε κάτι πιο σοβαρό συμβαίνει -ακόμα κι αν πρέπει να εξετάσετε «τον κατάλογο» και να δοκιμάσετε διαφορετικές λύσεις. Όταν το μωρό σας είναι μεταξύ 7 και 9 μηνών, ίσως να είστε σε θέση να εισάγετε κάποια απλή νοηματική γλώσσα για να σας βοηθήσει να διακρίνετε τις ανάγκες του πριν να εξελιχθεί ο προφορικός λόγος.

Όταν γεννήθηκε το πρώτο μου μωρό, απλά δεν καταλάβαινα για τι πράγμα μιλούσαν οι άνθρωποι όταν αναφέρονταν στον προσδιορισμό των διαφορετικών ειδών κλάματος. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, συμβαίνει. Με την εμπειρία, γνωρίζετε ένα πεινασμένο κλάμα από ένα κλάμα χτυπημένου κεφαλιού ή από ένα κλάμα για ψευτόπονο στην κοιλιά, που είναι πραγματικά μια δικαιολογία για να το προσέξετε. Δώστε του χρόνο.

Similar Posts