womb
|

Από τη μήτρα ξεκινούν οι αλλεργίες των μωρών

Οι αλλεργίες στα μωρά μπορούν να αναπτυχθούν ακόμα και πριν την γέννησή τους καθώς επηρεάζονται από την συμπεριφορά της μητέρας τους, ενώ είναι έγκυος, δείχνει νέα έρευνα.

Για πρώτη φορά ερευνητές από το Murdoch Childrens Research Institute στη Μελβούρνη ανακάλυψαν βασικές διαφορές στα δείγματα αίματος από μωρά που είχαν τροφικές αλλεργίες και μωρά που δεν είχαν, που μπορούν να προσφέρουν ζωτικές ενδείξεις για τον προσδιορισμό της αιτίας των αλλεργιών.

Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Ντέιβιντ Μαρτίνο όταν συνέκρινε τα δείγματα αίματος μωρών ενός έτους , βρήκε ότι όσα είχαν τροφικές αλλεργίες είχαν στο αίμα τους μοριακά μονοπάτια που λειτουργούσαν με διαφορετικό τρόπο.

«Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα παιδιά που έχουν την προδιάθεση να αναπτύξουν τροφικές αλλεργίες , αυτές ήδη προγραμματίζονται από την κοιλιά της μητέρας τους κατά την διάρκεια της κύησης», είπε ο Δρ. Μαρτίνο. Πρόσθεσε ότι αυτό το εύρημα θα βοηθήσει τους ερευνητές να δουν σε τι εκτίθενται οι μητέρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που επηρεάζουν τα βρέφη , και πώς μπορούν να τροποποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο «συμπεριφέρονται» τα γονίδια των βρεφών. «Αυτό που θα εξετάσουμε είναι αν τροποποιήσουμε παράγοντες όπως η διατροφή , το βάρος και το κάπνισμα στην μητέρα, αν αυτό αλλάζει τον έλεγχο των γονιδίων και, επομένως, το κίνδυνο να αναπτύξουν τα μωρά κάποια τροφική αλλεργία», εξήγησε.

Η μελέτη εξέτασε 24 παιδιά στο σύνολο και θα πρέπει τώρα να διεξαχθεί σε ευρύτερη κλίμακα σε 5.300 βρέφη. Τα περισσότερα από τα αλλεργικά παιδιά που μελετήθηκαν ήταν αλλεργικά στο αυγό, και μερικά ήταν αλλεργικά στα φιστίκια.

Πηγή: news.gr

Similar Posts