787ae9ec9023a82f5aa7e4c1a64f73cb XL
| |

14 συμβουλές για γονείς.

 1. Είναι φυσικό να νιώθετε άβολα να θηλάσετε σε δημόσιο χώρο, αλλά ορισμένες φορές δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Να έχετε πάντα μαζί σας μια κουβερτούλα ή ένα μπουφάν για ρίξετε πάνω από τον ώμο σας και το κεφάλι του μωρού σας για να νιώθετε καλύτερα.
 2. Μην ξαχνάτε να χαμογελάτε
 3. Για να έχετε μια καλύτερη αίσθηση των κρυμμένων κινδύνων, προσπαθήστε να μπουσουλήσετε για να δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του μωρού σας.
 4. Αν το μωρό σας κλαίει όταν του κάνετε μπάνιο, στην αρχή μη του βγάλετε την πάνα. Μπορεί να του δώσει μια αίσθηση ασφάλειας στο νερό.
 5. Εάν το μωρό σας προσπαθεί να αρπάξει το κουτάλι ενώ προσπαθείτε να το ταΐσετε, δώστε του ένα δικό του. Ανταλλάξτε τα κουτάλια σας όταν προσπαθεί πάλι να πάρει το δικό σας.
 6. Να είστε προετοιμασμένοι για διαρροές πάνας, χυμένα φαγητά και σαλάκια του μωρού στο αεροπλάνο: Πάρτε ένα επιπλέον ρούχο ή δύο για το μωρό σας και ένα επιπλέον πουκάμισο για σας μέσα στην τσάντα μεταφοράς σας.
 7. Προστατέψτε το μωρό σας από έπιπλά που μπορούν να πέσουν πάνω του δένοντάς τα με ειδικούς ιμάντες στον τοίχο.
 8. Για να καταλάβετε καλύτερα τους πιθανούς, κρυμμένους κινδύνους, πέστε στα χέρια και τα γόνατά σας και δείτε τον κόσμο από το επίπεδο που το βλέπει το μωρό σας.
 9. Για να ηρεμήσετε το άρρωστο μωρό σας, κάντε πράγματα που του αρέσουν. Κουνήστε το στην αγκαλιά σας ή διαβάστε το αγαπημένο του βιβλίο.
 10. Κρεμάστε μια τσάντα μέσα σε μια ντουλάπα για να έχετε μέσα όλα τα μικρά αντικείμενα που δεν θέλετε να φαίνονται.
 11. Για να μη χάνει ποτέ το παιδί σας το ενδιαφέρον του για τα παιχνίδια του, μπορείτε να τα εναλλάσσετε. Κρύψτε κάποια για μια – δυο εβδομάδες, μετά δώστε του τα πάλι και κρύψτε κάποια άλλα.
 12. Μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δέκα δοκιμές μέχρι το παιδί σας να αποφασίσει αν του αρέσει μια καινούρια τροφή. Γι’ αυτό μην απελπιστείτε αμέσως.
 13. Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, δώστε στο μωρό σας να πίνει κάτι κατά την απογείωση και την προσγείωση για να μην το πονέσει το αυτάκι του.
 14. Κρατήστε ασφαλές ένα νήπιο, δένοντας τα έπιπλα που μπορούν να πέσουν.

Similar Posts