319a6b58175c8348e5b537a311344d30 L
|

Πως να κάνουμε το παιδί μας ευτυχισμένο..

Δεν υπάρχει τέλεια συνταγή για να μεγαλώσετε ένα ευτυχισμένο παιδί, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως μητέρα για να αυξήσετε τις πιθανότητες προς όφελος και των δυο σας:

Να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες του. Η αγάπη και η συμπόνια σας θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να είναι το μωρό σας ευχαριστημένο. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι προσπαθεί να σας πει -«Είμαι κουρασμένο» ή «Πεινάω»- και να ανταποκριθείτε κατάλληλα.

Βοηθήστε το μωρό σας να αισθανθεί θαλπωρή και ασφάλεια. Κρατήστε το και αφήστε το να αισθανθεί την καρδιά σας να χτυπά. Παίξτε απαλή μουσική ή τραγουδήστε. Τρίψτε την κοιλιά του. Κουνήστε το ή αφήστε το να αισθάνεται κάποια άλλη απαλή, ρυθμική κίνηση. Δώστε του κάτι για να πιπιλίζει.

Παίξτε μαζί. Τα μωρά χρειάζονται «χρόνο στο πάτωμα» μαζί σας. Η στοργή κάνει το μωρό σας να αισθάνεται σίγουρο ότι θα το υποστηρίζετε πάντα. Αυτή η εμπιστοσύνη βοηθάει το μωρό σας να εξελιχθεί σε ένα ανεξάρτητο, ανθεκτικό και χαρούμενο παιδί.

Μιλήστε στο μωρό σας. Ο χαλαρωτικός ήχος της φωνής σας είναι καθησυχαστικός για το μωρό σας και νιώθει ότι το αγαπάτε και είστε χαρούμενη που είστε μαζί του.

Similar Posts