21b9ad30781a3312d12f4eb3aa07aa4c L
|

Ασφαλές σπίτι για ένα μωρό που μπουσουλάει

Όλοι οι γονείς θέλουν να είναι προετοιμασμένοι και να έχουν «ασφαλίσει» το σπίτι τους για να προστατεύσουν το μωρό τους που αρχίζει να μπουσουλάει. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε και εσείς. Πώς θα προετοιμαστείτε:

Κατεβείτε χαμηλά. Παρατηρήστε το σπίτι σας από το σημείο που το βλέπει το μωρό σας, κοντά στο έδαφος ακουμπώντας στα χέρια και τα γόνατά σας.

Αναζητήστε πιθανούς κινδύνους. Μετακινήστε τις μπαλαντέζες και άλλα ηλεκτρικά καλώδια σε σημείο που να μην τα φτάνει το παιδί σας ή απλά αποσυνδέστε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σπάνια. Καλύψτε τις πρίζες και αφαιρέστε τα μακριά τραπεζομάντιλα.

Απομακρύνετε ό,τι κινείται. Βάλτε ψηλά εύθραυστα ή βαριά διακοσμητικά για λίγο.

Εγκαταστήστε πόρτες. Αν έχετε σκάλες με εύκολη πρόσβαση, είναι απαραίτητο να τις αποκλείσετε με πόρτες ασφάλειας για παιδιά.

Κρύψτε δηλητηριώδη και άλλα επικίνδυνα προϊόντα. Αυτά περιλαμβάνουν καθαριστικά οικιακής χρήσης, συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα, υγρά καθαρισμού, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Κλειδώστε τα. Βάλτε ειδικά προστατευτικά σε ντουλάπια και συρτάρια που περιέχουν αντικείμενα που είναι αιχμηρά ή επικίνδυνα.

Αποτρέψτε τον πνιγμό. Αν έχετε πισίνα, βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας δεν έχει καμία πρόσβαση. Μην αφήνετε κουβάδες γεμάτους με νερό -το μωρό σας μπορεί να σκοντάψει με το κεφάλι του μέσα και μετά να μην μπορεί να βγει.

Similar Posts