513f29f39b065 carrots boys
|

Είναι οι βιολογικές τροφές καλύτερες για το μωρό μου;

Δεν ξέρουμε τον πλήρη αντίκτυπο των ζιζανιοκτόνων και των φυτοφαρμάκων στο ανθρώπινο σώμα. Οι βιολογικές τροφές δημιουργούνται χωρίς τη χρήση των φυτοφαρμάκων ή ζιζανιοκτόνων, αλλά δυστυχώς είναι πολύ ακριβές. Εάν η τσέπη σας το επιτρέπει, θεωρήστε τις βιολογικές τροφές ως μια καλή επιλογή. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την αγορά τους, βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει όλα τα προϊόντα σχολαστικά πριν το μωρό σας τα δοκιμάσει. Το καλό πλύσιμο βοηθά στο να αφαιρεθούν τα ζιζανιοκτόνα και τα φυτοφάρμακα που ψεκάζονται στα τρόφιμα.

Τόσο τα βιολογικά όσο και τα συμβατικά θρεπτικά τρόφιμα αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Οι βιολογικές τροφές περιέχουν πιθανώς λιγότερα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, στα οποία τα μικρά παιδιά είναι πιο ευαίσθητα από ό,τι οι ενήλικες. Μπορείτε να μειώσετε την έκθεση σε αυτά μέσω της πλύσης, της αποφλοίωσης ή του μαγειρέματος. Πρέπει επίσης να αποβάλετε το λίπος από το κρέας και το δέρμα από τα πουλερικά και τα ψάρια -μέρη στα οποία συνήθως συγκεντρώνονται τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η επιλογή μιας βιολογικής παιδικής τροφής δεν αποτρέπει τον κίνδυνο μιας τροφικής ασθένειας. Κατά την αγορά, θα πρέπει να αποφεύγετε τα βρόμικα τρόφιμα, τις τρύπες από έντομα ή την μούχλα. Πλύντε τα φρούτα και τα λαχανικά με μια βούρτσα και νερό (χωρίς σαπούνι). Σιγουρευτείτε ότι οι χυμοί φρούτων είναι παστεριωμένοι. Δύο σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη: Τα φρέσκα τρόφιμα έχουν καλύτερη γεύση και υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες. Και ταΐζοντας το μωρό σας από μια ποικιλία τροφίμων θα το βοηθήσετε να εξασφαλίσει μια ισορροπημένη διατροφή, ενώ παράλληλα θα ελαττώσει τη πιθανότητα μολύνσεων από φυτοφάρμακα.

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι ακολουθώντας μια βιολογική διατροφή μπορεί να είναι ιδανική επιλογή για όλους μας. Δυστυχώς όμως, όποιος αγοράζει βιολογικές τροφές γνωρίζει καλά ότι είναι μια εξαιρετικά ακριβή επιλογή. Θα αφήσω τους παθολόγους συναδέλφους μου να συνεχίζουν να αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα των βιολογικών τροφίμων για την υγεία, αλλά πιστεύω ότι μπορείτε να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή ακόμα και με μη βιολογικά τρόφιμα. Εάν, για παράδειγμα, αποφύγετε τη ζάχαρη και το πρόσθετο αλάτι, τα παιδιά μας δεν θα αναπτύξουν ιδιαίτερη προτίμηση για τα συστατικά αυτά. Και αποφεύγοντας τα κορεσμένα λίπη και το γρήγορο φαγητό, μπορείτε να τα εκπαιδεύσετε να κάνουν σωστές διατροφικές επιλογές καθώς μεγαλώνουν.

Similar Posts