DSC 0008
|

Τι ηλικία πρέπει να κάνει το μωρό μου μαθήματα κολύμβησης;

Δείτε τα μαθήματα κολύμβησης σαν μια ευκαιρία εξερεύνησης του νερού και άσκησης και όχι σαν ένα τρόπο να διδάξετε στο παιδί σας ναυαγοσωστικές δεξιότητες. Τα παιδιά κάτω των 4 ετών, όπως και μερικά μωρά, μπορούν να μάθουν να κολυμπούν, αλλά δεν έχουν ακόμη την ικανότητα να κρίνουν πότε μπορούν να μπουν στο νερό με ασφάλεια. Μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά που έμαθαν να κολυμπούν πριν από τα 4 χρόνια τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να πνιγούν, και όχι λιγότερες όπως θα πίστευαν οι γονείς τους.

Το μωρό σας στη βρεφική ηλικία μάλλον δεν θα μάθει κολύμπι και δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τις δεξιότητες αυτές αν δεν το ενισχύετε με θετικό τρόπο συνεχώς. Αν θέλετε το μωρό σας να είναι άνετο στο νερό, η καλύτερη τεχνική είναι να κολυμπάτε μαζί. Βάλτε το μωρό σας στο νερό και κρατήστε το ενώ περπατάτε γύρω από την πισίνα. Μόλις αισθανθεί άνετα στο νερό, μπορείτε να κάνετε μπουρμπουλήθρες και σταδιακά να βάλετε τη μύτη και το στόμα του κάτω από το νερό. Μη βιάζεστε. Χρειάζονται χρόνια εξάσκησης για να μάθει κάποιος κολύμπι.

Τα μαθήματα κολύμβησης είναι διασκεδαστικά και ακόμη, τα βρέφη μπορούν να εξοικειωθούν με το νερό. Σε μεγάλο βαθμό, η αναγκαιότητα των μαθημάτων κολύμβησης εξαρτάται από το πού ζείτε. Αν μένετε κοντά σε κάποια λίμνη ή τη θάλασσα, κάποια στιγμή το παιδί σας πρέπει να μάθει κολύμπι ή τουλάχιστον πώς να είναι ασφαλές όταν βρίσκεται κοντά στο νερό. Σε άλλα μέρη, αυτό ίσως να μην είναι αναγκαίο, αλλά σίγουρα τα μαθήματα είναι διακεδαστικά και βοηθούν στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού σας, ενώ αποτελούν και μια δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε μαζί με το παιδί σας.

Similar Posts