proskollisi
| | |

Πώς μπορώ να κάνω πιο εύκολους τους αποχωρισμούς;

Οι αποχωρισμοί είναι δύσκολοι και για τις μαμάδες και για τα παιδιά. Μπορείτε να καθιερώσετε μια συνεπή, σύντομη και θετική ρουτίνα αποχωρισμού. Αν το μωρό σας καταλαβαίνει ότι είστε αναστατωμένη όταν φεύγετε ή αν συνεχώς επιστρέφετε προσπαθώντας να το παρηγορήσετε, μάλλον κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Τo καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι,  Μια γρήγορη αγκαλιά και ένα
φιλί και να πείτε με εύθυμο τόνο: «Η μαμά σε αγαπά και θα γυρίσει γρήγορα».

Ο αποχωρισμός πολλές φορές είναι πιο δύσκολος για τους γονείς. Μπορείτε να περνάτε λίγο χρόνο με το παιδί σας προτού φύγετε. Μετά πείτε του ότι πρέπει να φύγετε και ότι θα επιστρέψετε σύντομα και θα το δώσετε στο άτομο που το φροντίζει όσο λείπετε. Στείλτε του ένα φιλάκι, χαιρετήστε το και φύγετε αμέσως. Οι μακριοί αποχωρισμοί παρατείνουν την αγωνία. Το μωρό σας πιθανώς θα ηρεμήσει και θα παίζει χαρούμενο -όχι όμως μέχρι να φύγετε.

Όταν οι γονείς αφήνουν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό ή ακόμη και με κάποιο μέλος της οικογένειας, είναι φυσιολογικό να κλάψει. Μπορείτε να ενθαρρύνετε το άτομο στο οποίο αφήνετε το παιδί σας να του αποσπάσει την προσοχή. Μετά φύγετε γρήγορα. Δεν θα κερδίσετε τίποτα αν προσπαθείτε να το ηρεμήσετε και να παρηγορήσετε το μωρό σας που κλαίει όταν φεύγετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις το μωρό θα σταματήσει να κλαίει μέσα σε δύο λεπτά αφού φύγετε. Αν το μωρό σας κλαίει για ώρες όταν βρίσκεται στον παιδικό σταθμό, πρέπει να δείτε τι συμβαίνει.

Similar Posts