shutterstock 12306172 633 451
| |

Είναι καλό να συμμετάσχουμε με το μωρό μου σε μια ομάδα παιχνιδιού;

Οι ομάδες παιχνιδιού παρέχουν μια καλή ευκαιρία τόσο για τις μητέρες όσο και για τα μωρά να γίνουν κοινωνικά.

Τα παιδιά μπορούν να περνούν χρόνο μαζί, ακόμη και όταν είναι ακόμα πολύ μικρά για να παίξουν. Αργότερα, μπορούν να εφαρμόσουν δεξιότητες (όπως το να μοιράζονται και να ζητούν ένα παιχνίδι από ένα άλλο παιδί), που θα είναι χρήσιμες για το σχολείο. Οι μαμάδες μπορούν να περάσουν κάποιο θεραπευτικό χρόνο μιλώντας με άλλες μητέρες που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις και χαρές. Όταν συμμετέχετε σε μια ομάδα, να έχετε κάποια πράγματα υπόψη σας. Η ομάδα θα πρέπει να είναι μικρή (οκτώ ή λιγότερα μωρά), τα μωρά θα πρέπει να είναι κοντά στην ηλικία και η ομάδα θα πρέπει να έχει κατά κανόνα ότι τα παιδιά με πυρετό ή άλλα συμπτώματα ασθένειας δεν θα παρίστανται.

Ενθαρρύνω τις μητέρες να ενταχθούν σε ομάδες παιχνιδιού, ιδίως εκείνες με παρόμοιας ηλικίας μωρά. Αυτά μπορεί να χρησιμεύσουν ως μια θαυμάσια διέξοδο για τους νέους γονείς και παρέχουν φιλίες για τα παιδιά τους.

Καθώς τα μωρά μπαίνουν στο τελευταίο μέρος του πρώτου έτους, θα δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για άλλα μωρά. Φυσικά δεν θα παίξουν πραγματικά μαζί, αλλά μια ομάδα παιχνιδιού είναι μια θαυμάσια μορφή ενθάρρυνσης. Μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για μια μητέρα να συναντήσει άλλες μητέρες, να πάρει ιδέες για κάνει πράγματα με το παιδί της, να ανταλλάξει πληροφορίες, να κουβεντιάσει σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών και απλά να διασκεδάσει. Εάν δεν έχετε και τόσο κοινωνική διάθεση και δεν θέλετε να κουβεντιάσετε με άλλες μαμάδες, μην αισθανθείτε ένοχες αν παραλείψετε τις ομάδες αυτές.

Similar Posts