paidika botakia 590 3
|

Πως να επιλεξουμε τα σωστά παπούτσια που θα κρατήσουν τα πόδια τους ζεστά και προστατευμένα

Διαλέγοντας το σωστό παπούτσι

Η επιλογή του σωστού παπουτσιού για τα μωρά και τα παιδιά είναι εξαιρετικά σημαντική .

Τα παπούτσια θα κρατήσουν τα πόδια τους ζεστά , προστατευμένα και θα τους δώσει την απαιτούμενη ισορροπία .

Έτσι, θα πρέπει να επιλέξετε άνετα υποδήματα κατασκευασμένα από υλικά που να επιτρέπουν στο πόδι του παιδιού να αναπνέει .

Επειδή τα πόδια των παιδιών μεγαλώνουν γρήγορα , είναι καλό τα παπούτσια να είναι λίγο μεγαλύτερα περίπου ένα δάχτυλο.

Να θυμάστε ότι ένα παπούτσι που ταιριάζει ακριβώς μπορεί να είναι πολύ μικρό μέσα σε λίγους μήνες . Είναι σημαντικό να αλλάζουν τα παπούτσια των παιδιών όταν είναι πάρα πολύ μικρά .

Το παπούτσι ενός μωρού τους πρώτους μήνες της ζωής του θα πρέπει να είναι ευέλικτο και να αφήνει στα πόδια ελευθερίες , σχεδόν σαν να ήταν το μωρό ξυπόλητο. Όσον αφορά την εσωτερική φόδρα, πρέπει να είναι ελεύθερη από ενοχλητικά ράμματα που θα μπορούσαν να βλάψουν το ευαίσθητο δέρμα του μωρού .Όταν τα παιδιά αρχίζουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα , θα πρέπει να είναι άνετο και φαρδύ στο μπροστινό μέρος για να προσαρμόζεται στο σχήμα του ποδιού και να αφήνονται τα δάχτυλα να κινούνται ελεύθερα .

Η σόλα θα πρέπει να είναι αντιολισθητική για την πρόληψη κατά των πτώσεων , και σχετικά λεπτή , ώστε το παιδί να μπορεί να αντιληφθεί ανωμαλίες του εδάφους ή της θερμοκρασίας , διότι , ακόμη και όταν αρχίζουν να περπατούν , τα παιδιά να θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα δάχτυλα των ποδιών τους ως όργανο αφής της επαφής με το έδαφος. Επίσης , τα παπούτσια θα πρέπει να είναι ελαφριά και πορώδες ώστε να διασφαλιστεί η απαγωγή του ιδρώτα .

Μέχρι τη στιγμή που περπατούν καλά , ένα παιδί χρειάζεται ένα παπούτσι που να είναι καλά αεριζόμενο , με αντιολισθητική σόλα και μέτριο βάρος .

Ένα ανθεκτικό παπούτσι σε χτυπήματα θα επιτρέπει στο παιδί να τρέξει ελεύθερα.

Η σωστή χρήση υποδημάτων

  • Ελέγξτε τα παπούτσια να έχουν κατασκευαστεί σωστά (κορδόνια, πόρπες, ιμάντες, κλπ).
  • Τα παπούτσια δεν πρέπει να είναι περισσότερα από ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το πραγματικό μέγεθος του ποδιού, και θα πρέπει να είναι το σωστό πλάτος.
  • Αλλαγή κάλτσες κάθε μέρα.
  • Αερισμός το παπουτσιού κατά τη χρήση όποτε είναι δυνατόν.
  • Σε περιπτώσεις σημαντικού ιδρώματος, να εναλλάσσονται μεταξύ δύο διαφορετικών ζευγαριών παπούτσια.
  • Μην ξαναχρησιμοποιήσετε τα παλιά παπούτσια σε ένα άλλο παιδί.
  • Αν το παπούτσι βραχεί, αφήστε το να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μην χρησιμοποιείτε συστήματα που στεγνώνουν γρήγορα, καθώς οι υπερβολικές ή ακραίες θερμοκρασίες είναι επιβλαβείς και θα προκαλέσει σημαντική επιδείνωση στο παπούτσι.
  • Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος που δεν είναι πολύ ζεστό ή υγρό.

Το πόδι

Τα οστά, οι αρθρώσεις, οι μύες και οι τένοντες του ποδιού αποτελούν την πιο πολύπλοκη μηχανική κατασκευή του ανθρώπινου σώματος . Όταν ένας άνθρωπος περπατά , το πόδι έχει ευελιξία προσαρμογής σε διαφορετικά ερεθίσματα, έτσι ώστε να του δείξει το είδος του εδάφους και αποτέλεσμα να είναι το περπάτημα μέσω νευρικών ερεθισμάτων.

Τα οστά είναι το πλαίσιο του ποδιού στήριξης. Οι μύες , ενώνονται με τα οστά από τους τένοντες , εγγυώνται την κίνηση και τα νεύρα μεταδίδουν την εξαπολυόμενη ώθηση της συστολής τους καθώς και τη θέση του σώματος και κάθε αίσθηση του πόνου.

Το δέρμα στο πέλμα του ποδιού εκτελεί τόσο ένα προστατευτικό ρόλο και δρα ως υποδοχέας των ερεθισμάτων , και το οξύ που εκκρίνεται από τους αδένες του σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα έναντι της διείσδυσης των παθογόνων ουσιών. Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία και την πολυπλοκότητα της εξέλιξης των ποδιών των παιδιών σας , θα πρέπει να αναφερθεί τη σημασία των ειδικών υποδημάτων για κάθε στάδιο της ανάπτυξης από τα πόδια του παιδιού .

Παπούτσια για μωρά που δεν μπορούν ακόμη να περπατήσουν απλά πρέπει να παρέχουν προστασία από το κρύο , την υγρασία και τα χτυπήματα , και δεν έχουν την ίδια λειτουργία με τα παπούτσια για βρέφη που έρπουν ή αρχίζουν να περπατούν .

Εδώ ένα παπούτσι πρέπει να τους επιτρέπει να αισθάνονται το έδαφος για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη , ώστε να ευνοηθεί η σωστή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και η βελτίωση της ισορροπίας τους .

Από τη στιγμή που περπατούν ανεξάρτητα και το πόδι υπόκειται σε μεγαλύτερη καταπόνηση , τα παιδιά χρειάζονται ένα παπούτσι που αποτρέπει από πιθανούς τραυματισμούς και προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά του χρόνου .

Αποθήκευση υποδημάτων

Την περίοδο που ετοιμάζεστε να μπείτε, στη διαδικασία “χειμωνιάτικα – καλοκαιρινά” θυμηθείτε ότι και τα παπούτσια χρειάζονται ειδική φροντίδα.

Μια τέτοια εποχή, αυτό που σας ενδιαφέρει δεν είναι μόνο να αποθηκεύσετε τα παπούτσια και τις μπότες απλά για να εξοικονομήσετε χώρο.

Είναι εξίσου σημαντικό, για να μην πούμε και περισσότερο, σημαντικό να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση έτσι ώστε να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και τον επόμενο χρόνο. Ακολουθήστε λοιπόν, τις παρακάτω οδηγίες για να λύσετε το πρόβλημά σας. Αρχικά βγάλτε όλα τα παπούτσια έξω από τα ντουλάπια, τα κουτιά, ή τα συρτάρια .

Το μπαλκόνι θα ήταν μια καλή λύση για αυτή τη δουλειά. Στη συνέχεια, όπως κάνετε και με τα ρούχα, εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε αυτά που θα κρατήσετε, αυτά που θα χαρίσετε – πετάξετε.

Καθαρίστε καλά όσα έχετε αποφασίσει να κρατήσετε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μπότες και στα παπούτσια με τρακτερωτή σόλα, που σίγουρα θα έχουν κρατήσει και την περισσότερη βρώμα. Καθαρίστε τόσο το επάνω όσο και το κάτω μέρος του παπουτσιού και φροντίστε να μην αφήσετε ίχνος αλατιού ή λάσπης. Το πώς θα φροντίσετε το κάθε υπόδημα εξαρτάται από το υλικό του.

Όπως και να έχει πάντως, για τα πιο ευαίσθητα υλικά, όπως το σουέτ για παράδειγμα, υπάρχουν ειδικά βουρτσάκια και καθαριστικά που πωλούνται στα καταστήματα και δεν χαλάνε την επιφάνεια.

Αφού έχουν στεγνώσει και εξωτερικά όλα τα παπούτσια, γυαλίστε τα προσεκτικά, ή περάστε ένα ελαφρύ στρώμα μια ελαφριάς ειδικής κρέμας για παπούτσια που θα τα φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο μέχρι τον επόμενο χειμώνα, εμποδίζοντάς να “σπάσουν” στα επικίνδυνα σημεία.

Για να διατηρήσετε τα παπούτσια και τις μπότες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πρέπει να αποθηκεύσετε το καθένα σε διαφορετικό κουτί.

Για αυτό τον λόγο, καλό είναι να μην πετάτε τα κουτιά από τα καινούρια παπούτσια. Όλο και κάποιο πατάρι, υπόγειο ή αποθήκη θα υπάρχει που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευσή τους, άδεια ή αργότερα με τα παπούτσια.

Τα κουτιά διατηρούν τα υποδήματα στην καλύτερη κατάσταση ενώ με την ευκολία που παρέχουν στην αποθήκευση (αφού μπαίνουν ωραιότατα το ένα πάνω από το άλλο) δεν τρώνε άσκοπα χώρο.

Πηγή:  oscal

Similar Posts