1419fffbc52dfd544b9ffc7c742dddcf L
|

Το μωρό μου κλαίει αν δεν είμαι στο δωμάτιο μαζί του.Τι να κάνω;

Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα δυσκολότερα διλήμματα του να είσαι γονιός. Κάντε τον ντέντεκτιβ. Το μωρό σας απλώς θέλει να σας δει; Βάλτε το σε ένα πάρκο ή σε ένα χαλάκι δραστηριοτήτων για λίγο, όπου μπορεί να σας βλέπει και ίσως να λύσετε το πρόβλημα. Μήπως κλαίει γιατί όλη τη μέρα κάνατε δουλειές; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθίστε και παίξτε μαζί του για μισή ώρα χωρίς διακοπή. Είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο με το παιδί σας για να αισθάνεται ασφαλές και ότι το αγαπάνε. Τα μωρά περνάνε αναπτυξιακές περιόδους όπου φωνάζουν ακόμα και όταν φύγετε για λίγο από το οπτικό τους πεδίο. Αν του μιλάτε ενώ πάτε στην κουζίνα και πίσω -αντιστεκόμενη στον πειρασμό να το πάρετε αγκαλιά- θα εξαλείψετε τελικά αυτή η συμπεριφορά.

Το μωρό σας μπορεί απλά να θέλει να είναι κοντά σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να το μεταφέρετε μαζί σας όταν μετακινείστε μέσα στο σπίτι με ένα μάρσιπο. Μερικά μωρά είναι μια χαρά αν τραγουδάτε ή τους μιλάτε όταν είστε εκτός του οπτικού τους πεδίου. Προσπαθήστε να σκεφτείτε αυτό το στάδιο ως μια ευκαιρία για να χαλαρώσετε και να περάσετε λίγο χρόνο με το μωρό σας ή να ενσωματώστε το μωράκι σας στα πράγματα που χρειάζεται να κάνετε. Επιπλέον πλεονέκτημα: Τα μωρά φυσικά θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό που κάνετε, καθώς έτσι μαθαίνουν για τον κόσμο.

Μεταξύ 9 και 12 μηνών, είναι χαρακτηριστικό για τα μωρά να κλαίνε μόλις ένας γονιός είναι εκτός του οπτικού τους πεδίου. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι και σημαίνει ότι το μωρό σας είναι στενά συνδεδεμένο μαζί σας. Μπορεί να σας ακολουθεί γύρω γύρω για να επιβεβαιωθεί ότι είστε εκεί. Σε λίγους μήνες, θα γίνει πιο ανεκτικό στην απουσία σας, καθώς κατανοεί ότι είστε ένα μόνιμο στοιχείο, και ότι όταν φεύγετε πάντα επανέρχεστε. Καθησυχάστε το μωρό σας όταν φεύγετε ακόμα και για σύντομο χρονικό διάστημα πείτε του ότι θα γυρίσετε, ότι πάντα θα γυρίζετε. Το μωράκι σας θα εσωτερικεύσει αυτό το μήνυμα. Αργότερα μπορείτε να ακούσετε ακόμα και να λέει στην μπέιμπι σίτερ του ή τη δασκάλα του «Είναι εντάξει, η μαμά θα γυρίσει».

Similar Posts