prostasia malliwn 590 b

Προστατεύστε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Τώρα το καλοκαίρι φροντίζετε το παρουσιαστικό σας, μήπως όμως παραμελείτε τα μαλλιά σας; Για να είναι όμορφα, έχουν ανάγκη από καλή φροντίδα και σωστή περιποίηση. Συγκεντρώσαμε για σας τις σημαντικότερες συμβουλές για μαλλιά λαμπερά και υγιή.
Είστε έτοιμες για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις. Έχετε πάρει τα μέτρα σας, για να απολαύσετε τις διακοπές σας με ασφάλεια και ταυτόχρονα να δείχνετε περιποιημένες και λαμπερές. Το ίδιο, όμως, πρέπει να κάνετε και για τα μαλλιά σας. O ήλιος, ο αέρας, το νερό της θάλασσας και της πισίνας είναι στοιχεία που ταλαιπωρούν τα μαλλιά και καταστρέφουν την τρίχα, αλλοιώνοντας τη δομή της. Η ζέστη τα ξηραίνει, η ηλιακή ακτινοβολία και το χλώριο ξεθωριάζουν το χρώμα τους, το αλμυρό νερό τα αφυδατώνει και ο αέρας τα κάνει άγρια. Και σε αντίθεση με το δέρμα, τα μαλλιά δεν έχουν έναν άμεσο τρόπο να μας δείξουν ότι υποφέρουν, ωσότου είναι πολύ αργά. Ωστόσο, με την απαραίτητη προστασία και τα κατάλληλα προϊόντα, υπάρχουν τρόποι να προλάβετε τα χειρότερα και να διατηρήσετε την όμορφη εικόνα τους.

Στο κομμωτήριο
Κανένα προϊόν δεν θα «χαρίσει» τα οφέλη του και κανένα χτένισμα δεν θα φαίνεται πετυχημένο, αν τα μαλλιά σας δείχνουν παραμελημένα. Η βάση είναι η σωστή κουπ. Για να φρεσκάρετε, λοιπόν, την εικόνα τους, μια βασική προτεραιότητα είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον κομμωτή σας, ο οποίος θα κόψει τις κατεστραμμένες άκρες, θα απομακρύνει την ψαλίδα και θα επιμεληθεί την κουπ. Και αν έχετε διάθεση για ανανέωση, το καλοκαίρι είναι η εποχή που προτρέπει για αλλαγές. Ένα από τα πιο εύκολα χτενίσματα που ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών, σε κοντά και σε μακριά, και σε όλα τα πρόσωπα είναι το φιλαριστό, το οποίο δίνει στυλ, δεν απαιτεί καθημερινό styling και επιτρέπει στα μαλλιά να φορμάρονται εύκολα. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που επιθυμούμε τώρα στις διακοπές.

Σε καθημερινή βάση
Όπως και η επιδερμίδα έχει ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση, το ίδιο χρειάζονται και τα μαλλιά. Με τη ζέστη, τον ήλιο και τα μπάνια, η τρίχα γίνεται πιο ευάλωτη, χάνει τη φυσική της προστασία, αδυνατίζει και ξηραίνεται, με συνέπεια τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και ατίθασα. Χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν και κρέμες για ξηρά μαλλιά και προτιμήστε ένα conditioner που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, για βαθιά ενυδάτωση. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, κάντε μια θρεπτική μάσκα μετά το λούσιμο, δύο-τρεις φορές την εβδομάδα, και αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, αποφεύγοντας όσο γίνεται το σεσουάρ

tips
Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό. Η εξωτερική ενυδάτωση δεν επαρκεί, αν δεν παρέχετε στον οργανισμό σας και εκ των έσω ενυδάτωση. Αποτελεί εξάλλου μία απο τις βασικότερες φροντίδες, όχι μόνο για την υγεία σας, αλλά και για την ομορφιά σας.
● Τώρα που ΄κάνει πολλή ζέστη, είναι πολύ βολικό να πιάνετε τα μαλλιά σας αλογοουρά, να τα πλέκετε κοτσίδα κλπ. Προσοχή, όμως, να μην τα τραβάτε, ούτε να τα μαζεύετε σφιχτά, γιατί η τρίχα χάνει τη δύναμή της και σπάει.

Σηκώστε… ασπίδα προστασίας στον ήλιο
Μαζί με τα αντιηλιακά σας προϊόντα για το σώμα και το πρόσωπο, που έχετε στην τσάντα της παραλίας, δεν πρέπει να ξεχνάτε και τα αντιηλιακά προϊόντα για τα μαλλιά, ώστε να τα διατηρήσετε όμορφα. Υπάρχουν σε διάφορες υφές, όπως τζελ, σπρέι, λάδι, κρέμες, για να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν καλύτερα. Χάρη στα φίλτρα προστασίας που περιέχουν, προλαμβάνουν τις φθορές, ενισχύουν τη φυσική άμυνα της τρίχας και την προστατεύουν από την οξειδωτική δράση του ήλιου σαν μια ασπίδα. Αφού απλώσετε το προϊόν, για να βεβαιωθείτε ότι έχει πάει σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού, χτενίστε τα μαλλιά με μια χτένα ή βούρτσα με αραιά δόντια, ώστε να μη σπάσει η τρίχα.

tips
Φοράτε καπέλο σε στυλ τζόκεϋ, πλατύγυρο ή ψάθινο. Είναι ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος για να προστατεύσεε τα μαλλιά σας απο τον ήλιο και το κεφάλι από την ηλίαση.

Και μετά την παραλία τι;
Υπάρχει η θεωρία ότι το αλάτι βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας, στην πραγματικότητα όμως προκαλεί αφυδάτωση. Φθορές στην τρίχα προκαλεί και το χλώριο. Καλό είναι, λοιπόν, να ξεπλένετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά την πισίνα ή το μπάνιο στη θάλασσα. Για περισσότερη λάμψη, ξεβγάλτε με χλιαρό προς κρύο νερό. Τα ειδικά σαμπουάν και προϊόντα για μετά τον ήλιο, χάρη στην ειδική τους σύνθεση, αφαιρούν τα υπολείμματα των αντιηλιακών, καθαρίζουν από το αλάτι και το χλώριο και αναδομούν την ίνα της τρίχας, επαναφέροντας την υγρασία της στα σωστά επίπεδα.

Προσοχή στις ιδιαίτερες ανάγκες σας!
Κάθε τύπος μαλλιών έχει διαφορετικές ανάγκες, γι’ αυτό και απαιτεί ειδική φροντίδα, ώστε να μπορέσει να αναδειχτεί με τον καλύτερο τρόπο:

Μαλλιά που φριζάρουν;
Για να τιθασεύσετε τα άγρια και ατίθασα μαλλιά και να επαναφέρετε την ελαστικότητα στις μπούκλες, πρέπει να τα φροντίζετε με ειδικά προϊόντα που θα ελέγχουν το φριζάρισμα και θα παρέχουν την ενυδάτωση που χρειάζονται. Το μυστικό για ανάλαφρες και καλοσχηματισμένες μπούκλες είναι να βάλετε τον αφρό με το κεφάλι γυρισμένο προς τα κάτω και να δουλέψετε τις μπούκλες με τα δάχτυλα, «τσαλακώνοντας» και περιστρέφοντας μερικές τούφες γύρω από το δείκτη σας.

Μαλλιά λεπτά και ίσια;
Αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σας είναι ο όγκος και η κίνηση. Γι’ αυτό, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε κατάλληλα σαμπουάν και προϊόντα styling με ελαφριά συστατικά, που δεν θα τα βαραίνουν και θα σας χαρίσουν ανάλαφρο όγκο. Αποφύγετε να βάζετε πολύ conditioner. Μια μικρή ποσότητα αρκεί, και μάλιστα μόνο στις άκρες, για να μη «βαρύνουν». Ένα κόλπο είναι να τα στεγνώνετε ανάποδα και να απλώνετε τα προϊόντα styling κοντά στη ρίζα.

Μαλλιά ξηρά και θαμπά ;
Αν τα μαλλιά σας έχουν χάσει τη λάμψη τους και δείχνουν αφυδατωμένα, πρέπει πάντα να τα προστατεύετε με αντιηλιακά προϊόντα στην παραλία. Επιπλέον, όμως, χρειάζονται και ειδική περιποίηση με προϊόντα θρέψης που θα αναζωογονήσουν και θα δυναμώσουν την τρίχα από τη ρίζα. Μετά από κάθε λούσιμο, να χρησιμοποιείτε conditioner που θα τα αφήνει απαλά και λαμπερά.

Βαμμένα… κόκκινα μαλλιά ;
Όσες γυναίκες έχουν βαμμένα μαλλιά, σίγουρα γνωρίζουν πόσο ευάλωτο γίνεται το χρώμα τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα μαλλιά ξεθωριάζουν και αποχρωματίζονται, επειδή, όπως είναι ταλαιπωρημένα από τις χημικές διεργασίες της βαφής, δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα μόρια των χρωστικών ουσιών. O ήλιος επιδρά στο καστανό χρώμα, το οποίο αποκτά χάλκινες ανταύγειες, ενώ το χλώριο αλλοιώνει το ξανθό, δίνοντάς του μια πρασινωπή απόχρωση. Τα βαμμένα μαλλιά, λοιπόν, χρειάζονται εξειδικευμένη περιποίηση με προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτή την κατηγορία.

Similar Posts