9CCE71726717542CC97C495C977187CE

Γλυκό: Τάρτα λεμόνι με ζελέ δυόσμου

Η ζύµη της τάρτας μπορεί να κολλάει στον πλάστη κατά το άνοιγμα, γι’ αυτό καλό είναι να την τοποθετήσουμε ανάµεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας

ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικές τάρτες διαμέτρου 7 εκ.)

Για τις τάρτες

250 γρ. βούτυρο, σε θ.δ.

160 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αβγά

500 γρ. αλεύρι, μαλακό

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού

100 ml χυμό λεμονιού

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

100 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

180 γρ. βούτυρο

Για το ζελέ δυόσμου

½ ματσάκι δυόσμο, χονδροκομμένο

300 ml νερό

50 γρ. ζάχαρη

15 γρ. φύλλα ζελατίνας (3 φύλλα των 5 γρ.), μαλακωμένα σε ένα μπολ με νερό και στυμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τάρτες: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Αποσύρουμε από το μίξερ, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Σε καθαρό πάγκο εργασίας, με τη βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε την κάθε ζύμη σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο και το απλώνουμε στις φόρμες της τάρτας έτσι ώστε να καλύπτουν τα τοιχώματα. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Σκορπάμε από πάνω όσπρια ή ρύζι και ψήνουμε τις τάρτες, ώσπου να πάρουν χρυσαφί χρώμα, για περίπου 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε και πετάμε το χαρτί με τα όσπρια ή το ρύζι.

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι σχηματιστεί μια κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και απλώνουμε την κρέμα στις τάρτες μας.

Ζελέ: Χτυπάμε στο multi τον δυόσμο μαζί με το νερό. Σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τις ζελατίνες, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το μείγμα να σταθεροποιηθεί. Το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα, ώσπου να σπάσει και να φαίνεται σαν αφρός. Στρώνουμε το ζελέ επάνω από τις τάρτες και σερβίρουμε.

Πηγή: tovima

Similar Posts

  • Συνταγή για εκπληκτικά μπισκοτομισοφέγγαρα βουτύρου

    Δεν είναι ούτε μπισκότα ούτε κρουασάν αλλά κάτι μεταξύ και των δυο. Μια μοναδική υφή σε υπέροχη γεύση. Δοκιμάστε το. Συστατικά 4gr. Μαγιά σκόνη (το μισό φακελάκι) ¼ του φλιτζανιού χλιαρό νερό ½ φλιτζάνι ζάχαρη & 1 κουταλιά της σούπας ¾ του φλιτζανιού χλιαρό γάλα 3 αυγά , χτυπημένα Μια πρέζα αλάτι ½ φλιτζάνι βούτυρο…

  • Η πολλαπλές χρήσης του ξυδιού

    Είμαστε μεγάλοι οπαδοί της καθαριότητας με ξύδι, αφενός γιατί είναι ένα φυσικό καθαριστικό και αφετέρου γιατί μπορεί να μας γλιτώσει από πολλά έξοδα. 1. Το ξύδι τονώνει το σώμα και βοηθάει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας. Βάλε 2 κουταλιές ξύδι από μήλο και μία κουταλιά μέλι σε ένα ποτήρι νερό και πιες το 3-4 φορές τη…

  • Εύκολη και γρήγορη συνταγή για Cheesecake

    Υλικά για 1 άτομο: 1 cream cracker ολικής άλεσης (ή 1 μπισκότο τύπου digestive, αν προσθέσετε το μπισκότο αφαιρείτε το 1 κ. γλυκού ζάχαρη από τη βάση) 3 κ. σούπας τυρί cottage 2-3 κ. γλυκού μαρμελάδα φράουλα 2-3 κ. γλυκού ζάχαρη Λίγη κανέλα 1/3 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση: Τρίβετε στο μπλέντερ το cream cracker…

  • Βρεφική κρέμα με κοτόπουλο, μήλο και κολοκύθι

    Το κοτόπουλο είναι από τα πρώτα κρεατικά που θα φάει το μωρό σας. Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να του φτιάξετε μία κρέμα με κοτόπουλο και μήλο, ένας πολύ νόστιμος και θρεπτικός συνδυασμός που θα αρέσει πολύ στο μωρό σας. Βήμα 1 Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού…

  • Φτιάξετε γευστικά, όμορφα, δροσιστικά παγάκια με φρούτα ή χυμούς

    Είναι δροσιστικά, υγιεινά, γευστικά και δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας στο καλοκαίρι μας. Επίσης τα παιδιά λατρεύουν τη γεύση τους. Φτιάξτε λοιπόν μόνες σας γευστικά παγάκια από φρέσκα φρούτα. Θα χρειαστείτε,  μεγάλες  εως μέτριες παγοθήκες Φυσικούς χυμούς φρούτων (καρπούζι, λεμόνι, πορτοκάλι, ανανά, βερίκοκο,ακτινίδιο κ.ά), ή πολτοποιημένα φρούτα που θα τα λειώσετε στο multi ή χυμους –…