moro
| |

Ποιά είναι η λύση όταν το μωρό ξυπνάει πολύ νωρίς

Αν το μωρό σας ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί ή πιο νωρίς απ’ ό,τι θα επιθυμούσατε, ίσως πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα εξής: Πρώτον, κοιμάται αρκετά; Ένα μωρό 11 μηνών συνήθως κοιμάται δύο φορές μέσα στη μέρα, από μιάμιση με δύο ώρες κάθε φορά, και επίσης κοιμάται 11 με 12 ώρες το βράδυ. Αν δεν κοιμάται αρκετά ή αντίθετα αν κοιμάται πάρα πολύ, ο ρυθμός ύπνου του αναστατώνεται.

Αν το μωρό σας κοιμάται αρκετά: Προσπαθήστε να το βάζετε πιο αργά για ύπνο. Ίσως να κοιμάται πιο νωρίς απ’ ό,τι χρειάζεται. Αν ακόμη ξυπνάει νωρίς, δεν χρειάζεται να ξυπνάτε και επίσης και να το βγάζετε από την κούνια του. Μπορείτε να βάλετε μερικά βιβλιαράκια ή παιχνίδια που του αρέσουν στο κάτω μέρος της κούνιας του αφού έχει αποκοιμηθεί. Αν τα βρει το πρωί μπορεί να απασχοληθεί για μισή ώρα ή και παραπάνω. Σε κάποια μωρά αρέσει να τραγουδούν και να μιλάνε αφού ξυπνήσουν χωρίς να χρειάζεται να τα βγάλετε από την κούνια. Αυτό είναι πολύ θετικό αφού δείχνει ότι το μωρό σας μαθαίνει να παίζει μόνο του.

Αν το μωρό σας ξυπνάει νωρίς γιατί δεν κοιμάται σωστά: Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας κοιμάται σε ένα ήσυχο και άνετο δωμάτιο. Προσπαθήστε να το βάλετε για ύπνο πιο νωρίς έτσι ώστε η έλλειψη ύπνου να μην διαταράξει ακόμα περισσότερο τις συνήθειές του. Βοηθήστε το μωρό σας να αναπτύξει τεχνικές που θα το βοηθούν να ηρεμεί μόνο του: ο ενθουσιασμός από όλες τις καινούριες δεξιότητες που κατακτά κάθε μέρα ίσως να μην το αφήνει να κοιμηθεί αρκετά και πρέπει να μάθει πώς να το παίρνει πάλι ο ύπνος μόνο του.

Μπείτε στο δωμάτιο του μωρού σας αν κλαίει, αλλά μην το πάρετε αμέσως αγκαλιά ή αρχίσετε να του μιλάτε. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ίσως ξυπνάει είναι το άγχος του αποχωρισμού. Υπενθυμίστε του ότι είστε κοντά για να μετριάσετε το φόβο του και να το βοηθήσετε να κοιμηθεί περισσότερο

Similar Posts