feade4b6 713e 4df0 aa64 98af88a0ae46

Εισάγοντας το κυπελλάκι στη καθημερινή του χρήση

Εάν το μωρό μας είναι στον 5ο μηνα δεν είναι καθόλου νωρίς για να εισαγάγετε ένα κυπελλάκι στη καθημερινή του χρήση. Πολλά μωρά μπορούν να πιούν τη πρώτη τους γουλιά ήδη από τους 4 ή 5 μήνες και είναι έτοιμα να χειριστούν ένα κύπελλο μεταξύ 6 και 12 μηνών.

Τραβήξτε το ενδιαφέρον του μωρού σας για ένα κυπελλάκι αγοράζοντας ένα με φωτεινό χρώμα ή με μια ενδιαφέρουσα εικόνα. Ένα κύπελλο το οποίο έχει στόμιο μπορεί να είναι ευκολότερο στη χρήση. Υπάρχουν και μερικά που δεν στάζουν και έτσι αποφεύγετε να γίνει κάποιος λεκές. Ένα κύπελλο με καλαμάκι αποτελεί επίσης ένα καλό εργαλείο μάθησης, αν και καθαρίζεται πιο δύσκολα. Επιλέξτε ένα κύπελλο με λαβές στα πλαϊνά δεδομένου ότι θα είναι ευκολότερο για το μωρό σας να το κρατήσει. Και, φυσικά, κάθε κυπελλάκι που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι άθραυστο, αφού συχνά θα πέφτει στο πάτωμα.

Καθιερώστε το κυπελλάκι σταδιακά, ίσως κατά τη διάρκεια ενός γεύματος την ημέρα αρχικά. Κρατώντας το μωρό σας με ασφάλεια και σε όρθια θέση, φέρτε το κυπελλάκι στο στόμα του και γειρτέ το λίγο. Να έχετε υπομονή γιατί το μωρό σας πιθανώς να τα κάνει όλα χάλια καθώς προσπαθεί να μάθει πώς να πιει από αυτό. Αν το μωρό σας φαίνεται να έχει πρόβλημα με το πρώτο κύπελλο που δοκιμάζετε, σκεφτείτε ένα διαφορετικό τύπο ή μάρκα.

Ορισμένα παιδικά κυπελλάκια έχουν μια βαλβίδα που λειτουργεί πάρα πολύ καλά, γεγονός που κάνει πολύ δύσκολη την αναρρόφηση του υγρού. Το μωρό σας μπορεί επίσης να βρει πιο ελκυστικό ένα κύπελλο με στόμιο που μοιάζει με θηλή. Επειδή το να πιεις από ένα κυπελλάκι είναι διαφορετικό από το να ρουφάς, πολλοί γονείς ξεκινούν με ποτηράκια που δεν έχουν καπάκι. Το γέρνουν στο στόμα του μωρού τους μέχρι αυτό να καταλάβει ότι από εκεί πλέον θα τρώει. .

Similar Posts