pyretos kai mwro
| |

Με ποιό τρόπο μπορείς να ανακουφίσείς ένα άρρωστο μωρό;

Ξεκινήστε με τα πράγματα που το κάνουν να αισθάνεται καλύτερα σωματικά.

Χρησιμοποιήστε μια σύριγγα για να καθαρίσετε μια βουλωμένη μύτη, προσπαθήστε τα ρούχα που φοράει να μην είναι πάρα πολύ ζεστά ή κρύα και σκεφτείτε να του δώσετε ένα φάρμακο όπως ακεταμινοφαίνη (ωστόσο ρωτήστε το γιατρό σας πρώτα). Αφού έχετε κάνει αυτά τα πράγματα, πάρτε τον σε ένα ήσυχο δωμάτιο, κρατήστε το όρθιο ή τοποθετήστε το στήθος του στο στήθος σας και κουνήστε το ελαφρά. Τα άρρωστα βρέφη συχνά χρειάζεται να τα κρατάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Αν είναι πραγματικά γκρινιάρικο, σκεφτείτε να γεμίσετε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και να μπείτε μέσα μαζί του. Το ζεστό νερό και η μαμά είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για χαλάρωση.

Όταν ένα μωρό δεν αισθάνεται καλά, είναι πιο πιθανό να θέλει να το κρατήσετε και να το παρηγορήσετε. Μπορεί να ξυπνάει περισσότερο τη νύχτα και να κοιμάται πιο άστατα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να κουράζεται εύκολα. Οποιαδήποτε συναισθηματικά ή σωματικά ορόσημα που έχει προσφάτως καταφέρει, είναι πιθανόν να αντικατασταθούν προσωρινά από προηγούμενες συμπεριφορές. Το να φορέσετε το μωρό σας σε έναν μάρσιπο μπορεί να το ηρεμήσει. Μπορεί να θέλει να το περιποιηθείτε ή να πιπιλίσει μια πιπίλα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να παίξετε απαλή μουσική και ήχους της φύσης, ενώ το κουνάτε ή κάνοντάς του ένα μασάζ. Αν είναι απαρηγόρητο ακόμη και μετά την εκτέλεση αυτών των τεχνικών, σκεφτείτε να το ελέγξετε με το γιατρό σας.

Σε γενικές γραμμές, θα παρατηρήσετε ότι όταν το μωρό σας αρρωσταίνει, είναι πιο ευερέθιστο και προσκολλημένο σε εσάς. Είναι πιθανό να αισθάνεται καλύτερα αν το κρατάτε. Ανάλογα με το ποια είναι η ασθένεια, άλλα βοηθήματα μπορεί να είναι επίσης χρήσιμα. Για παράδειγμα, δροσερές πετσέτες και δροσερά μπάνια μπορεί να βοηθήσουν με τον πυρετό. Σε γενικές γραμμές, πηγαίνετε πίσω, όταν το μωρό σας ήταν λίγο πιο μικρό και δοκιμάστε ό,τι λειτούργησε τότε. Συνειδητοποιήστε, όμως, ότι δεν πρόκειται να είστε σε θέση να «τακτοποιήσετε» την ασθένεια. Το να είστε απλά εκεί, κρατώντας το υπομονετικά, μπορεί να είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Και, συχνά, αυτό είναι αρκετό.

Similar Posts