infantcarseat1
| |

Μπορεί το μωρό μου να κοιμάται στο κάθισμα του αυτοκινήτου ή στο πορτμπεμπέ όταν είναι βρέφος;

Δεν υπάρχει πρόβλημα να κοιμηθεί για λίγο κάπου, αλλά δεν είναι καλό να συνηθίζετε το μωρό σας να κοιμάται αλλού.

Το καλύτερο για το μωρό σας είναι να κοιμάται στο κρεβατάκι του, που προστατεύει το κεφαλάκι του από το να πέσει μπροστά και να έχει δυσκολία στην αναπνοή, και έτσι να συνηθίζει και ότι πρέπει να κοιμηθεί στο κρεβατάκι του. Μερικοί γονείς βλέπουν ότι στα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης του μωρού τους είναι πολύ δύσκολο να βάλουν για ύπνο το μωρό τους. Ένα καθισματάκι αυτοκίνητου ή το πορτμπεμπέ του μπορούν να σας διευκολύνουν πολλές φορές. Όταν αποκοιμηθεί είναι καλό να το πάτε στο κρεβατάκι του. Αν το μωρό σας έχει γεννηθεί πρόωρα, μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα αναπνοής αν κάθεται για πολύ ώρα με το κεφαλάκι του μπροστά. Μιλήστε με τον παιδίατρο για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το μωρό σας αν κοιμηθεί στο καθισματάκι ή στο πορτμπεμπέ.

Το να κοιμάται το μωρό σας στο κάθισμα του αυτοκινήτου τους πρώτους μήνες είναι μια χαρά. Αρκεί το καθισματάκι να βρίσκεται σε ασφαλές μέρος. Όσο μεγαλώνει το μωρό σας, μπορεί να καταφέρει να σκαρφαλώσει έξω από αυτό όταν ξυπνήσει, όποτε σιγουρευτείτε ότι το προσέχετε με κάποιο τρόπο όταν κοιμάται στο καθισματάκι του αυτοκινήτου. Όταν είναι ξύπνιο, το μωρό σας δεν πρέπει να περνάει πολύ ώρα στο καθισματάκι του αυτοκινήτου. Αντ’ αυτού κρατήστε το στην αγκαλιά σας ή αφήστε το σε ένα χαλάκι δραστηριοτήτων. Τα νεογέννητα επίσης κοιμούνται πολύ συχνά στο πορτμπεμπέ τους. Και με αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά και πάλι πρέπει να το προσέξετε πολύ.

Το κούνημα και η δόνηση μπορεί να βοηθήσουν πολύ το μωρό σας να αποκοιμηθεί, ειδικά τα νεογέννητα, αφού μιμούνται τη μήτρα σας. Προσέξτε όμως να μη συνηθίσουν να κοιμούνται μόνο έτσι. Επίσης μπορεί να θέλετε να μάθετε στο μωρό σας να κοιμάται στο δικό του χώρο και στο δικό του κρεβάτι. Ο γιος μου είχε συνηθίσει να κοιμάται σε μια καλαθούνα τους πρώτους μήνες. Στην αρχή κοιμόταν δίπλα από το κρεβάτι μου, και μετά τον έβαλα δίπλα από το κρεβατάκι του για να το συνηθίσει. Έτσι δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα!

Similar Posts