mothers giving infants solid food too early 130325
| |

Πως να μεγαλώσουμε ένα έξυπνο και δραστήριο βρέφος

Σίγουρα το μωρό σας είναι πολύ μικρό για να πάει σχολείο. Ωστόσο, είναι πλέον πρόθυμο να μάθει. Τέσσερα σημαντικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξή του.

1. Εκθέστε το μωρό σας σε διαφορετικούς χώρους, δραστηριότητες και ανθρώπους. Κάθε επίδραση, είτε συνηθισμένη (όπως οι καθημερινές ενασχολήσεις) είτε νέα και άγνωστη (όπως ειδικές περιστάσεις), ενεργοποιεί τις αισθήσεις του μωρού σας και υποκινεί την περιέργειά του. Κάντε μια προσπάθεια να επισκεφθείτε με το μωρό σας μια σειρά από χώρους και μιλήστε του για το τι βλέπετε, τι ακούτε, τι μυρίζετε και τι αισθάνεστε.

2. Δημιουργήστε στο σπίτι ένα ασφαλές περιβάλλον για το μωρό σας. Οι καλοί δέκτες είναι οι περίεργοι άνθρωποι. Και ο καλύτερος τρόπος να κεντρίσετε την περιέργεια του μωρού σας είναι να το περιβάλλετε με πράγματα που μπορεί να εξερευνήσει. Έχοντας περιορίσει του κινδύνους, θα μειώσετε επίσης την ανάγκη σας να παρεμποδίσετε την εξερεύνηση, θέτοντας όρια και λέγοντας συνεχώς «όχι». Με άλλα λόγια, διαμορφώστε ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον για το μωρό σας.

3. Εκμεταλλευτείτε πλήρως το χρόνο ψυχαγωγίας του μωρού σας. Διαθέστε του παιχνίδια με διαφορετικά σχήματα, χρώματα και ήχους. Κάποιες φορές, μπορείτε να αφήνετε να παίζει μόνο του, ενώ κάποιες άλλες μπορείτε να παίζεται μαζί -και οι δύο προσεγγίσεις γυμνάζουν το μυαλό του, με διαφορετικό όμως τρόπο. Αντισταθείτε στο να βοηθάτε συνέχεια το μωρό σας με ενδιαφέροντα παιχνίδια ή δραστηριότητες, έτσι ώστε να είναι σε θέση να πειραματιστεί και να εκπαιδευτεί από μόνο του (δώστε του ωστόσο μια μικρή βοήθεια εάν εξακολουθεί να έχει δυσκολίες και αρχίζει να δείχνει ανήσυχο). Ολοκληρώστε το χρόνο ψυχαγωγίας του μωρού σας πριν αρχίζει να αποσπάται η προσοχή του -σημάδι ότι πλέον έχει κουραστεί.

4. Κρατήστε πολλά από τα βιβλία του μωρού σας στο σπίτι. Ξεφυλλίστε τα μαζί του, δείχνοντάς του εικόνες και μιλώντας του γι΄ αυτά.

Similar Posts