aircondition baby

Τι κίνδυνοι υπάρχουν από το κλιματιστικό για ένα μωρό;

Ήμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού και το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο. Πολλοί πλέον έχουν κλιματιστικά στα σπίτια τους αλλά όταν μέσα στο σπίτι υπάρχει και μωρό τότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Κατ’ αρχάς το κλιματιστικό θα πρέπει να έχει συντηρηθεί και να έχουν καθαριστεί σχολαστικά τα φίλτρα του. Αν έχουμε το κλιματιστικό κατά τη διάρκεια που το μωρό κοιμάτε τότε θα πρέπει να αφήσουμε ένα παράθυρο ανοικτό αλλά και να έχουμε το μωρό σκεπασμένο με σεντονάκι. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί από το κλιματιστικό εγκυμονούν διάφοροι κίνδυνοι.

Γιατί να αφήνουμε παράθυρο ανοιχτό;

  • Αν ο αέρας δεν ανανεώνεται τακτικά, τότε υπάρχει ξηρασία στην ατμόσφαιρα με κίνδυνο το μωρό να παρουσιάσει δύσπνοια.
  • Το κλιματιστικό ανακυκλώνει τον αέρα με αποτέλεσμα να ανακυκλώνει και τη σκόνη ή το καπνό που υπάρχει στο δωμάτιο. Αν ο αέρας δεν ανανεώνεται τακτικά, υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης αλλεργιών.

Γιατί το παιδί να είναι σκεπασμένο;

  • Πρώτα απ’όλα για να μη κρυώνει, όμως υπάρχει ακόμη ένας σοβαρός λόγος. Αν ο αέρας χτυπάει πάνω του τότε μπορεί να εμφανίσει μυϊκό σπασμό.

Αν το παιδί είναι πρόωρο και έχει εκδηλώσει άσθμα, είναι καλό να αποφεύγεται η χρήση του κλιματιστικού εκτός και αν έχει συστήσει κάτι άλλο ο γιατρός.

Similar Posts