b 1378215600
|

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν κάνουμε μπάνιο το μωρό μας στην μπανιέρα;

Όταν το μωρό σας θα μπορεί πλέον να στέκεται από μόνο του, είναι έτοιμο να ξεκινήσει το πρώτο του μπάνιο σε μία μπανιέρα. Στη συνέχεια σας παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές έτσι ώστε το μπάνιο του να είναι ασφαλές:

Προσέξτε το μωρό σας. Να επιβλέπετε πάντα το παιδί σας κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Τα μωρά μπορούν να πνιγούν ακόμα και μέσα σε μόλις 2,5 εκατοστά νερού. Ένα αδιάβροχο κάθισμα μπάνιου ή ένα δαχτυλίδι (με τα σημεία αναρρόφησης στο κατώτατο σημείο) μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το μωρό σας σε μια εύχρηστη θέση, αλλά δεν εγγυάται την ασφάλειά του. Ποτέ μην αφήνετε το μωρό σας χωρίς επίβλεψη.

Αποτρέψτε τις πτώσεις. Τοποθετήστε ένα λαστιχένιο πατάκι στην μπανιέρα σας για να κάθεται το μωρό σας. Κάντε το κανόνα ευθύς εξαρχής να κάθεται πάντα το μωρό σας στη μπανιέρα και να μην στέκεται ποτέ όρθιο.

Έλεγχος θερμοκρασίας νερού. Κρατήστε τη θερμοκρασία νερού μεταξύ 36 και 38 βαθμών Κελσίου. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνά σας όχι υψηλότερα από 49 βαθμούς.

Προετοιμάστε το μπάνιο με ασφάλεια.
Γεμίστε την μπανιέρα έτσι ώστε το νερό να μην ξεπερνά τη μέση του μωρού σας όταν αυτό βρίσκεται σε καθιστή θέση. Αφήστε το νερό να τρέξει πριν τοποθετήσετε το μωρό σας στην μπανιέρα, και όταν αυτό γίνει, τοποθετήστε το μακριά από την βρύση. Μερικοί γονείς καλύπτουν τη βρύση, αν και δεν είναι πολύ πιθανό να χτυπήσει το μωρό σας σε αυτήν.

Το σαπούνι με φειδώ. Επειδή σε παρατεταμένη χρήση το σαπούνι, το σαμπουάν και το αφρόλουτρο μπορούν να ενοχλήσουν το δέρμα του μωρού σας, χρησιμοποιήστε τα με φειδώ. Το ζεστό νερό από μόνο του αρκεί για το μπάνιο του.

Similar Posts