Woman in Big White Hat Beach

Έξι τρόφιμα που βοηθούν στο μαύρισμα

Το καλοκαίρι οι περισσότεροι αποκτούν σοκολατένια επιδερμίδα, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που κάθονται με τις ώρες κάτω στον ήλιο για να αποκτήσουν ένα τροπικό μαύρισμα. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο όμως έχει κινδύνους που καλό είναι να ξέρουμε όπως η ηλίαση ή τα εγκαύματα, οπότε καλό είναι να ξέρουμε και εναλλακτικούς τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν στο μαύρισμα μας.

Μάθετε έξι (6) τρόφιμα τα οποία μπορούν να ενισχύσουν το μαύρισμα μας αλλά και ταυτόχρονα να μας παράσχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Αυγά

eggs

Το αυτό είναι μέσα στη λίστα των υπερτροφών καθώς μας παρέχει βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ασβέστιο, βιταμίνη D και άλλα πολλά Οι βιταμίνες ενισχύουν το μαύρισμα και παράλληλα προστατεύουν την καρδιά και τα μάτια μας.

 

Λεμόνια

lemon

Το λεμόνι περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Η μελανίνη είναι η φυσική ουσία που καθορίζει το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας. Ένας καλός τρόπος αυξημένης κατανάλωσης λεμονιού είναι να προσθέσετε χυμό λεμονιού στις σαλάτες σας ή να πίνετε σπιτικές λεμονάδες (νερό και στημένο λεμόνι)

Λαχανίδα

laxanida

Ένα λαχανικό που όλοι καταναλώνουμε. Περιέχει σημαντική ποσότητα καροτενοειδών και έτσι εκτός από τη βοήθεια στο μαύρισμα βοηθάει και στο αδυνάτισμα.

Καρότα

carrot

Τα καρότα είναι από τα πιο απαραίτητα για ένα γρήγορα μαύρισμα. Ο λόγος είναι η σημαντική ποσότητα βήτα καροτένιου που περιέχουν. Η χρωστική αυτή μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας, των νυχιών και του ανοσοποιητικού. Παράλληλα, όμως, βοηθά και το μαύρισμα.

Πώς γίνεται αυτό; Όταν λαμβάνουμε τα καροτενοειδή, μερικά από αυτά αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό ακριβώς κάτω από το δέρμα. Οι χρωστικές αυτές είναι που χαρίζουν στο δέρμα σοκολατένια λάμψη.

Γλυκοπατάτα

glykopatata

Η γλυκοπατάτα όπως και τα καρότα, περιέχουν σημαντική ποσότητα βήτα καροτένιου.

Μάνγκο

mango

Το τροπικό αυτό φρούτο περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C και βιταμίνης Α αλλά και 25 διαφορετικά καροτενοειδή τα οποία βοηθούν στο μαύρισμα

 

Similar Posts

  • Η διατροφική αξία της Μπανάνας

    Είναι εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών, η μπανάνα με τη γλυκιά της γεύση είναι ένα από τα πιο ποιοτικά σνακ σε σχέση με οποιοδήποτε επεξεργασμένο τρόφιμο ή γλύκισμα. Καταναλώνεται ωμή, τηγανιτή, ψητή ή αποξηραμένη σε στρογγυλές επίπεδες φέτες. Πιο συγκεκριμένα, η μπανάνα είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών….

  • Φρούτα και λαχανικά. Ποιά η κατάλληλη εποχή τους, αναλυτικός πίνακας

    Επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά που είναι στην καλύτερη τους εποχή, από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν, λόγω μη εποχικής διαθεσιμότητας, με καθαρά προ-οξειδωτικό χαρακτήρα όπως χημικά,φυτοφάρμακα και ορμόνες. Για το λόγο αυτό,…

  • Δυσανοχή στη γλουτένη: Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή των παιδιών

    Η κοιλιοκάκη ή αλλιώς εντεροπάθεια λόγω γλουτένης ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου. Προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ανοσολογική απάντηση μετά από την κατανάλωση μιας πρωτεΐνης των δημητριακών, η οποία ονομάζεται γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη, στο κριθάρι και οδηγεί με άμεσο…

  • Υπέροχη τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας!!!

    Μια συνταγή για μια δροσερή και εύκολη τουρτίτσα με απλά υλικά για ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι για τα παιδιά σας, εσάς και τους καλεσμένους σας. Υλικά •2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα των 225γραμμ. [Αλλατίνη] ή πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας •2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε) Για την κρέμα πατισερί…

  • Ροδάκινο: τα οφέλη του και οι ιδιότητες του

    Το ζουμερό φρούτο του καλοκαιριού έχει πολύ περισσότερες ιδιότητες από την πλούσια γεύση του. Το ροδάκινο ήρθε στην Ευρώπη πιθανότατα από την Κίνα περίπου το 100 μ.Χ. και γρήγορα κατέκτησε όλο τον κόσμο καθώς η ροδακινιά είναι το πιο δημοφιλές οπωροφόρο δέντρο για καλλιέργεια μετά τη μηλιά. Το ροδάκινο συμβολίζει τη γονιμότητα και θεωρείται ιδανικό…

  • Η διατροφική αξία της σόγιας; Είναι ασφαλή για κατανάλωση;

    Η σόγια ή αλλιώς γλυκίνη η μεγάλη (Glycine Max), είναι ένα όσπριο με καταγωγή από την Ασία που χρησιμοποιείται ευρέως εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια στην Κίνα. Έχει μεγάλη διατροφική αξία αν το συγκρίνουμε με τα άλλα όσπρια, γι’ αυτόν τον λόγο έχει πολλούς υποστηρικτές ανά τον κόσμο, κυρίως χορτοφάγους, υγιεινιστές ή αθλητές. Είναι πολύ…