tyropita
|

Σπιτική τυρόπιτα με γεύση δυόσμου

Υλικά

  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό
  • 2 κουταλιές τις σούπας λάδι
  • 1 πακέτο φύλλο για πίτα
  • Λίγο δυόσμο (είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο)
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα (η επιλογή της μάρκας είναι δική σας, το έτοιμο φύλλο είναι μεγαλύτερη ευκολία)

Ρίχνουμε τη μισή γέμιση ομοιόμορφα και από πάνω στρώνουμε άλλα 2 κομμάτα φύλλο

Στρίβουμε τις άκρες προς τα μέσα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά

Σημείωση

Τον δυόσμο τον βάζουμε για γεύση και για να σπάσει το άρωμα του αυγού. Δίνει μία διαφορετική γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε.

Το φύλλο στη πίτα της φωτογραφίας το έχω ανοίξει μόνη μου αν και η ίδια συνταγή είναι εξίσου ωραία με έτοιμο φύλλο.

 

 

 

Similar Posts

  • Συνταγή για εκπληκτικά μπισκοτομισοφέγγαρα βουτύρου

    Δεν είναι ούτε μπισκότα ούτε κρουασάν αλλά κάτι μεταξύ και των δυο. Μια μοναδική υφή σε υπέροχη γεύση. Δοκιμάστε το. Συστατικά 4gr. Μαγιά σκόνη (το μισό φακελάκι) ¼ του φλιτζανιού χλιαρό νερό ½ φλιτζάνι ζάχαρη & 1 κουταλιά της σούπας ¾ του φλιτζανιού χλιαρό γάλα 3 αυγά , χτυπημένα Μια πρέζα αλάτι ½ φλιτζάνι βούτυρο…

  • Δυσανοχή στη γλουτένη: Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή των παιδιών

    Η κοιλιοκάκη ή αλλιώς εντεροπάθεια λόγω γλουτένης ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου. Προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ανοσολογική απάντηση μετά από την κατανάλωση μιας πρωτεΐνης των δημητριακών, η οποία ονομάζεται γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη, στο κριθάρι και οδηγεί με άμεσο…

  • To party για τα τρίτα γενέθλια του γιού μας

    Τα τρίτα γενέθλια του γιου μας, Μανώλη, τα γιορτάσαμε πριν λίγο καιρό στην Ολλανδία. Φέτος ξέραμε ότι θα τα γιορτάζαμε μόνοι μας. Δυστυχώς δεν είχαμε την δυνατότητα να έρθουν συγγενείς και φίλοι όπως τα προηγούμενα χρόνια, καθώς βρισκόμασταν εκτός Ελλάδος.

  • Ξεκινήσαμε και εμείς τον παιδικό σταθμό

    Εδώ στην Ολλανδία δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να πηγαίνουμε τα παιδιά μας, τις «φυσιολογικές ώρες» και ημέρες που γνωρίζουμε στον παιδικό σταθμό (π.χ. από τις 8 το πρωί μέχρι το μεσημέρι στις 2 ή 3 η ώρα). Είναι διαφορετικό το σύστημα τους και όλοι οι σταθμοί είναι ιδιωτικοί. Εδώ άλλωστε τα παιδιά υποχρεούνται να ξεκινήσουν το σχολείο μόλις κλείσουν τα 4 χρόνια.

  • Ο πρώτος καιρός στην Ολλανδία

    Ήθελα εδώ και αρκετό καιρό να σας διηγηθώ την μικρή μου ιστορία. Μία ιστορία που αρχίζει από την στιγμή που ήρθαμε στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην Χάγη, αν και βρισκόμαστε εδώ για μόλις πέντε μήνες. Σε αυτούς τους πέντε μήνες, μπορώ να πω πως έχω ζήσει αρκετές μικρές και ασήμαντες αλλά ταυτόχρονα όμορφες στιγμές. Οι περισσότερες από αυτές είναι μαζί με τον μικρό μου Μανωλάκη καθώς περνάμε πολλές ώρες μαζί, μιας ο «μπαμπάς μας» δυστυχώς δουλεύει σκληρά. Τα Σαββατοκύριακα βέβαια είναι τα καλύτερα καθώς είμαστε όλοι μαζί. Το μόνο αρνητικό που έχουμε αντιμετωπίσει είναι ο καιρός που δεν είναι ποτέ σταθερός (αυτό όμως είναι και το μεγάλο παράπονο των Ολλανδών).

  • Χωριάτικη σαλάτα με πένες ολικής άλεσης

    Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τις ντομάτες και τα αγγουράκια, αλατισμένα, σε σουρωτήρι για δέκα λεπτά, ούτως ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να μη «νερώσουν» τη σαλάτα ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. πένες ολικής άλεσης 3 ντομάτες, σε κυβάκια 2 μικρά αγγούρια, σε κυβάκια 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. ελιές…