Υλικά

  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό
  • 2 κουταλιές τις σούπας λάδι
  • 1 πακέτο φύλλο για πίτα
  • Λίγο δυόσμο (είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο)
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα (η επιλογή της μάρκας είναι δική σας, το έτοιμο φύλλο είναι μεγαλύτερη ευκολία)

Ρίχνουμε τη μισή γέμιση ομοιόμορφα και από πάνω στρώνουμε άλλα 2 κομμάτα φύλλο

Στρίβουμε τις άκρες προς τα μέσα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά

Σημείωση

Τον δυόσμο τον βάζουμε για γεύση και για να σπάσει το άρωμα του αυγού. Δίνει μία διαφορετική γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε.

Το φύλλο στη πίτα της φωτογραφίας το έχω ανοίξει μόνη μου αν και η ίδια συνταγή είναι εξίσου ωραία με έτοιμο φύλλο.