ΠΑΙΔΙ ΦΥΣΗ

Εκμεταλλευτείτε τις καλοκαιρινές ημέρες του φθινοπώρου

Η φύση μας είναι ότι καλύτερο έχουμε. Μας συναρπάζει κάθε φορά με αμέτρητα χρώματα, αρώματα και έχει τη δύναμη να μας θεραπεύει διατρέφοντας και αναζωογονώντας μας.

Η φύση μας δείχνει το δρόμο για να βρίσκουμε την ισορροπία μας μεταξύ δραστηριότητας και ανάπαυσης και να λύνουμε τα προβλήματα υγείας από τη ρίζα τους.

Εκμεταλλευτείτε τoυς εποχικούς καρπούς
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου είναι ιδανικές πηγές ενέργειας για τον οργανισμό. Μερικά μάλιστα από τα αγαπημένα των περισσοτέρων, όπως είναι για παράδειγμα τα μήλα, δρουν κατά της χοληστερίνης εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, ενώ η κολοκύθα και οι γλυκοπατάτες, αν και δεν αποτελούν βασική διατροφική επιλογή, ίσως πρέπει να τις προτιμούμε περισσότερο καθώς είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης E και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Τα σύκα από την άλλη έχουν υψηλά επίπεδα ινών και καλίου.
Παλιές συνήθειες
Ο ερχομός του φθινοπώρου σημαίνει αυτόματα ένα και μόνο πράγμα: τέρμα οι καλοκαιρινές άδειες με φόντο την ακρογιαλιά. Αυτό βέβαια δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η έννοια της συνήθειας που φέρνει μαζί του το φθινόπωρο, μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία. Για παράδειγμα το να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε ακολουθώντας ένα στάνταρ πρόγραμμα βοηθάει στην καλύτερη δυνατή δόμηση του οργανισμού, στην αυτοσυγκέντρωση και κυρίως στον προγραμματισμό μιας πιο ισορροπημένης ζωής.

Similar Posts

  • Τα καλλυντικά μας έχουν ημερομηνία λήξης;

     Ποια είναι όμως αυτή; Αναγράφεται στην συσκευασία, όπως στα τρόφιμα ή τα φάρμακα; Κάθε καλλυντικό ανάλογα με τον τύπο του έχει ορισμένα χρόνια ζωής και μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν χρησιμοποιηθεί όταν λήξει, προκαλώντας από απλούς ερεθισμούς μέχρι μολύνσεις. Γι’αυτό σας παρουσιάζουμε μια λίστα με το χρονικό διάστημα που είναι ασφαλές να κρατάμε κάθε καλλυντικό….

  • Δυσανοχή στη γλουτένη: Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή των παιδιών

    Η κοιλιοκάκη ή αλλιώς εντεροπάθεια λόγω γλουτένης ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου. Προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ανοσολογική απάντηση μετά από την κατανάλωση μιας πρωτεΐνης των δημητριακών, η οποία ονομάζεται γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη, στο κριθάρι και οδηγεί με άμεσο…

  • Ποιά είναι τα οφέλει και τα πλεονεκτήματα του χορού;

    Με το χορό γυμναζόμαστε αποτελεσματικά Ο χορός σμιλεύει το σώμα και συσφίγγει τους μύες. Είναι ο πιο διασκεδαστικός και ωφέλιμος τρόπος να γυμναστεί. Ταυτόχρονα τα οφέλη για την καρδιά και τους πνεύμονες είναι άμεσα και μακροχρόνια. Με το χορό μπορείς να κάψεις πολλές θερμίδες Χόρεψε για μία ώρα κάθε μέρα και θα δεις να αδυνατίζεις…

  • Πότε πρέπει το παιδί να επισκεφθεί ενδοκρινολόγο

    Ο ενδοκρινολόγος είναι ο γιατρός που ειδικεύεται στον τομέα της μελέτης του ενδοκρινικού συστήματος, που είναι το σύστημα των αδένων του σώματος και των ορμονών που αυτοί οι αδένες παράγουν. Οι παιδίατροι-ενδοκρινολόγοι είναι οι γιατροί που ασκούν όχι μόνο την ενδοκρινολογία, αλλά έχουν εμπειρία και στη θεραπεία παιδιών που χρειάζονται αυτό το είδος της εξειδικευμένης…

  • Ποιά είναι τα 4 προειδοποιητικά σημάδια της καρδιακής προσβολής;

    Τα τέσσερα προειδοποιητικά σημάδια καρδιακής προσβολής μέχρι και ένα μήνα πριν συμβεί Η ξαφνική καρδιακή προσβολή μπορεί να μην είναι και τόσο ξαφνική τελικά, καθώς, στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 50% των ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή είχαν ένα από τα τέσσερα προειδοποιητικά σημάδια μέχρι ένα μήνα πριν. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που αποτελούν…

  • Φρούτα και λαχανικά. Ποιά η κατάλληλη εποχή τους, αναλυτικός πίνακας

    Επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά που είναι στην καλύτερη τους εποχή, από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν, λόγω μη εποχικής διαθεσιμότητας, με καθαρά προ-οξειδωτικό χαρακτήρα όπως χημικά,φυτοφάρμακα και ορμόνες. Για το λόγο αυτό,…