tourta me mpiskota 630c330 1
|

Υπέροχη τούρτα με μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας!!!

Μια συνταγή για μια δροσερή και εύκολη τουρτίτσα με απλά υλικά για ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι για τα παιδιά σας, εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά
•2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα των 225γραμμ. [Αλλατίνη] ή πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
•2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε)

Για την κρέμα πατισερί
•4 φλ. τσαγιού γάλα
•1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1/3 φλ. του κορν-φλάουρ
•5 αβγά
•2 κ.σ.φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
•3 βανίλιες
•τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση
1.Σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ.
2.Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι.
3.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.
4.Στρώνουμε σε μια τετράγωνη φόρμα για τούρτες ή πυρεξάκι, 2 στρώσεις μπισκότα, αφού τα έχουμε βρέξει προηγουμένως στο γάλα. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα πατισερί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για μια φορά ακόμα. Το πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πηγή: sintayes.gr

Similar Posts

  • Είναι οι βιολογικές τροφές καλύτερες για το μωρό μου;

    Δεν ξέρουμε τον πλήρη αντίκτυπο των ζιζανιοκτόνων και των φυτοφαρμάκων στο ανθρώπινο σώμα. Οι βιολογικές τροφές δημιουργούνται χωρίς τη χρήση των φυτοφαρμάκων ή ζιζανιοκτόνων, αλλά δυστυχώς είναι πολύ ακριβές. Εάν η τσέπη σας το επιτρέπει, θεωρήστε τις βιολογικές τροφές ως μια καλή επιλογή. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την αγορά τους, βεβαιωθείτε ότι έχετε…

  • Δυσανοχή στη γλουτένη: Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή των παιδιών

    Η κοιλιοκάκη ή αλλιώς εντεροπάθεια λόγω γλουτένης ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου. Προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ανοσολογική απάντηση μετά από την κατανάλωση μιας πρωτεΐνης των δημητριακών, η οποία ονομάζεται γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη, στο κριθάρι και οδηγεί με άμεσο…

  • Καλό στη καρδιά κάνει ο Ελληνικός καφές

    Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία έρχονται να αναδείξουν την ευεργετική δράση συστατικών τροφίμων και ροφημάτων για την καρδιά και τα αγγεία μας. Ένα εξ αυτών είναι ο ελληνικός καφές. Τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα γενικότερα για τον καφέ καταδεικνύουν μια ιδιαίτερη προστατευτική δράση μιας κατηγορίας αντιοξειδωτικών που βρίσκουμε σε αυτόν, των λεγόμενων…

  • Χωριάτικη σαλάτα με πένες ολικής άλεσης

    Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τις ντομάτες και τα αγγουράκια, αλατισμένα, σε σουρωτήρι για δέκα λεπτά, ούτως ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να μη «νερώσουν» τη σαλάτα ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. πένες ολικής άλεσης 3 ντομάτες, σε κυβάκια 2 μικρά αγγούρια, σε κυβάκια 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. ελιές…

  • Μάθετε πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

    Όλοι γνωρίζουμε πως τα λαχανικά και τα φρούτα μας χρειάζονται πάντα πλύσιμο, όμως ο λόγος δεν είναι μόνο η προφανής σκόνη και βρωμιά που υπάρχει πάνω σε αυτά. Τα φύλλα και το δέρμα τους φιλοξενούν διάφορα βακτήρια, έντομα και άλλες ουσίες. Βεβαίως, όλα αυτά δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, όμως μην ξεγελιέστε και τρώτε…

  • Tο σύκο είναι φρούτο που γλυκαίνει το τέλος του καλοκαιριού!

    Η συκιά είναι ένα δέντρο με μεγάλη ανθεκτικότητα στην ξηρασία, που χρειάζεται πολύ ήλιο για να παράγει εύγευστα φρούτα. Στη χώρα μας, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, τα σύκα που παράγονται έχουν πλούσια γεύση. Τα φρέσκα σύκα είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, προς το τέλος του καλοκαιριού, ωστόσο τα αποξηραμένα σύκα αποτελούν μια δημοφιλή…