face baby sunburn
|

Πως να αντιμετωπίσετε τα ηλιακά εγκαύματα στα παιδιά

Αν και είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο να «καεί» ένα παιδάκι από τον ήλιο, λόγω της υπερπροστασίας των παιδιών με τη χρήση αντηλιακών προϊόντων, το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να εμφανιστεί. Μάλιστα, σε αυτές τις ηλικίες, το άγγιγμα του ήλιου είναι πιο επικίνδυνο γιατί οι επιπτώσεις του μπορεί να φανούν στην ενήλικη ζωή.

Αν λοιπόν, ένα παιδάκι «κάηκε» από τον ήλιο, θα πρέπει:

  • Να κάνει ένα δροσερό, όχι κρύο ντους. Επίσης μπορεί να εφαρμοστούν στην πάσχουσα περιοχή υγρές κρύες κομπρέσες.
  • Να εφαρμοστεί στην πάσχουσα περιοχή, μία κρέμα με βάση την αλόε βέρα. Επικοινωνήστε με το γιατρό και ρωτήστε αν επιτρέπεται να εφαρμοσθεί κρέμα υδροκορτιζόνης, σε περίπτωση σοβαρού εγκαύματος.
  • Αν το πρόβλημα είναι έντονο, συμβουλευθείτε τον γιατρό, για τη χορήγηση ανακουφιστικής αγωγής.

Σχετικά με τα γιατροσόφια που ακούμε …

  1. Γιαούρτι: Το γιαούρτι μπορεί να σε ανακουφίσει σχετικά, κυρίως λόγω της δροσερής του υφής, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως προσφέρει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.
  2. Πατάτα: Έχεις ακούσει πως η πατάτα είναι «ένα κι ένα» για κάθε μορφής έγκαυμα. Ο δερματολόγος όμως έχει αντίθετη άποψη. Μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματική σε περίπτωση μελανιάς, όμως δεν θα σε βοηθήσει αν έχεις καεί από τον ήλιο. «Η πατάτα έχει αντιοιδηματική δράση και μπορεί να βοηθήσει σε μώλωπες αλλά όχι στο έγκαυμα»
  3. Οδοντόκρεμα: Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές ύστερα από κάψιμο από σίδερο ή αναμμένο μάτι η πρώτη φράση που άκουγες ήταν «βάλε οδοντόκρεμα να περάσει».  Η οδοντόκρεμα δεν βοηθά σε τίποτα στην αντιμετώπιση του.

Γενικά είναι καλό να προστατεύουμε τα παιδιά μας και να χρησιμοποιούμε αντηλιακά προϊόντα. Μάθετε εδώ πώς να επιλέγετε αντηλιακά για τα παιδιά σας.

Πηγή : onmed.gr

Similar Posts

  • Η ζωή των παιδιών σε αριθμούς

    1 στα 3 μωρα  γεννιουνται στις ΗΠΑ  με καισαρική, σύμφωνα  με τα κέντρα ελέγχου  και πρόληψης νοσημάτων 6 μηνών  και άνω  πρέπει να είναι ένα μωρό  για να φορέσει αντηλιακό ειδικό για παιδιά 2,5 με 3 χρονών  θεωρείται η καλύτερη ηλικία  για την μετάβαση από τη πάνα στο γιογιό, σύμφωνα με ειδικούς. 2-3  χρονών ένα…

  • Πως να κάνουμε το παιδί μας ευτυχισμένο..

    Δεν υπάρχει τέλεια συνταγή για να μεγαλώσετε ένα ευτυχισμένο παιδί, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως μητέρα για να αυξήσετε τις πιθανότητες προς όφελος και των δυο σας: Να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες του. Η αγάπη και η συμπόνια σας θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να είναι το μωρό σας ευχαριστημένο. Προσπαθήστε να…

  • Η ομοιοπαθητική στη ζωή μας

    Τι περίπου θα με ρωτήσει ο ομοιοπαθητικός ιατρός ; Ο ομοιοπαθητικός γιατρός για να μπορέσει να θεραπεύσει κάποιον ασθενή πρέπει να έχει στα χέρια του ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό. Έτσι, θα ρωτήσει για το κύριο πρόβλημα, τι ακριβώς είναι, πότε άρχισε, μετά από τι εμφανίστηκε, από τι επιδεινώνεται ή βελτιώνεται ή αν σχετίζεται με κάτι…

  • Πως θα ψηλώσει το παιδί μας σωστά

    Συγκεκριμένα η διατροφή, η άσκηση, ο ύπνος και η κατάσταση υγείας είναι παράγοντες που προσδιορίζουν σε ποιο ύψος θα σταματήσει η ανάπτυξη. Έτσι ενώ δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι που μπορούν να αυξήσουν το ύψος πέραν από το γενετικά καθορισμένο, σίγουρα η έλλειψη κάποιων τροφίμων, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, ο ανεπαρκής ύπνος και ο μη τακτικός…

  • Η συναισθηματική αξία του μπαμπά!

    Οι άνδρες αναλαμβάνουν τον ρόλο του πατέρα με αφοσίωση στις μέρες μας, σε παλαιότερες εποχές, η παρουσία του πατέρα ήταν περιφερειακή και σχετιζόμενη με πρακτικές ανάγκες του παιδιού! Όλες οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες καταδεικνύουν τη σημασία του πατρικού ρόλου στην εξέλιξη του παιδιού. Φυσικά ο κάθε πατέρας προέρχεται από τη δική του οικογένεια με συγκεκριμένα…

  • Δυσανοχή στη γλουτένη: Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή των παιδιών

    Η κοιλιοκάκη ή αλλιώς εντεροπάθεια λόγω γλουτένης ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου. Προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ανοσολογική απάντηση μετά από την κατανάλωση μιας πρωτεΐνης των δημητριακών, η οποία ονομάζεται γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη, στο κριθάρι και οδηγεί με άμεσο…