|

Σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσετε να έχετε ερωτική επαφή. Και όχι μόνο δεν πειράζει αλλά κάνει καλό και σε εσάς! Αποτελεί πολύ καλό τρόπο άσκησης, απελευθερώνει στο αίμα σας ενδορφίνες, που σας κάνουν πιο χαλαρή και χαρούμενη.
Πόσο ασφαλές είναι το σεξ;

Μην ξεχνάτε ότι το σεξ είναι αυτό που σας έφερε σε αυτή την κατάσταση! Αποτελεί ένα φυσικό κομμάτι της σχέσης σας εδώ και πολύ καιρό. Αλλά πολλά ζευγάρια που περιμένουν παιδί, φοβούνται ότι το σεξ θα βλάψει το παιδί ή θα προκαλέσει πρόωρο τοκετό. Ηρεμήστε: εάν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη σας, το σεξ είναι ασφαλές. Αποτελεί μια ευχάριστη άσκηση και για το σώμα και για το μυαλό σας και θα σας βοηθήσει να συνηθίσετε και να απολαμβάνετε το νέο σας σωματότυπο. Στην πραγματικότητα, οι μέλλουσες μητέρες συχνά δηλώνουν ότι αισθάνονται ιδιαίτερα σέξι σε κάποιες φάσεις της εγκυμοσύνης τους. Η ευαισθησία της επιδερμίδας σας, ειδικά γύρω από το στήθος και άλλες ερωτογενείς ζώνες, είναι πιθανό να απογειωθεί σε αυτή τη φάση. Μπορεί ακόμα να πιάσετε τον εαυτό σας να έχει ερωτική διάθεση πολύ πιο συχνά από το συνηθισμένο! Αυτό αποτελεί σπουδαίο νέο για εσάς και το μωρό σας. Να θυμάστε ότι κατά τη διάρκεια μιας απολαυστικής στιγμής, το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες που σας αφήνουν μια αίσθηση χαράς. Αυτά τα θετικά συναισθήματα μεταδίδονται στο έμβρυο που μεγαλώνει μέσα σας.

Τι να περιμένετε;

Η μήτρα σας θα έχει διαστολή κατά τη διάρκεια ενός οργασμού – κάτι που μπορεί να γνωρίζετε, μπορεί όμως και όχι. Εάν νιώσετε ότι η κοιλιά σας τεντώνεται, μην ανησυχήσετε. Αυτές οι ήπιες συσπάσεις αφενός δεν είναι επικίνδυνες και αφετέρου σας προετοιμάζουν καλά για τον τοκετό! Μετά από μια συνεύρεση θα παρατηρήσετε επίσης ότι το μωρό σας θα είναι πολύ ενεργητικό, ως αντίδραση σε αυτές τις μικρές συσπάσεις. Περιστασιακά, μετά το σεξ οι γυναίκες μπορεί να εντοπίσουν και μερικές σταγόνες αίματος. Αυτό μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή ο τράχηλος είναι γεμάτος με εκατομμύρια μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία, τα οποία μπορεί να υποστούν ρήξη κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

Ποτε πρεπει να  ανησυχήσετε;

Εάν συνεχίσετε να παρατηρείτε σταγόνες αίματος για τις επόμενες δύο ώρες ή ακόμα και έντονη ροή, τηλεφωνήστε στο γιατρό σας. Μην ανησυχήσετε υπερβολικά. Ενδεχομένως να σας συμβουλέψουν να χαλαρώσετε και να κάνετε ένα διάλειμμα από τις τρέλες για λίγες ημέρες! Εάν παρατηρήσετε αίμα (έστω και λίγες σταγόνες) χωρίς να υπάρχει λόγος, είναι καλύτερο να αποφύγετε την ερωτική συνεύρεση μέχρι ο γιατρός σας να εντοπίσει την αιτία. Γενικά όμως μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε ο ένας το σώμα του άλλου και εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις νύχτες που είστε μόνοι στο σπίτι!

Similar Posts