tromaktiko
| |

Η δύναμη της μουσικής!

Ποιος θα πίστευε ότι η ρέγκε μουσική θα μπορούσε να είναι καλή για την ψυχή του μωρού σας;

Αλλά η μουσική που σας χαλαρώνει και σας κάνει ευτυχισμένη επηρεάζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και το μωρό σας. Αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι η μουσική κάνει καλό στα νήπια και στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, κανένας δεν έχει ερευνήσει την επιρροή της σε νεογέννητα. Αλλά και πάλι μπορείτε να θεωρήσετε ότι η μουσική είναι κάτι καλό στη ζωή του μωρού σας και να τη χρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους:

Μουσική για χαλάρωση. Σε σας πιάνει, έτσι δεν είναι; Όταν το μωρό σας γκρινιάζει ή κλαίει, προσπαθήστε να του τραγουδήσετε κάποιο ηρεμιστικό ή νανουριστικό τραγούδι. Η μελωδία που επαναλαμβάνεται και η οικία φωνή σας μπορούν να το βοηθήσουν να χαλαρώσει και να νιώθει πιο ασφαλές

Η μουσική ως ηρεμιστικός ήχος. Αντί να αφήσετε ανοιχτή την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, ακούστε το αγαπημένο σας CD, η προγραμματίστε το Ipod σας να παίξει τα αγαπημένα σας κομμάτια.

Μουσική ως πηγή δύναμης. Μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Brigham έδειξε ότι τα μωρά που άκουγαν μουσική κέρδιζαν πιο γρήγορα βάρος, είχαν λιγότερη πίεση και πιο δυνατό χτύπο καρδιάς σε σύγκριση με μωρά που δεν άκουγαν μουσική.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα διάφορα είδη μουσικής επηρεάζουν διαφορετικά το μωρό σας, οπότε ακούστε ό,τι σας αρέσει. Εξαίρεση: έρευνες που έχουν γίνει σε φυτά και ζώα έδειξαν ότι η μουσική με ασύμφωνες νότες και η χαοτική μουσική, όπως μερικά ραπ ροκ κομμάτια, επηρεάζουν την ανάπτυξη και στα ζώα αλλά και στα φυτά, και προκαλούν αλλαγές στον εγκέφαλο των ζώων.

Οι περισσότεροι το έχουμε νιώσει. Η μουσική μπορεί να μεταβάλλει άρδην την ψυχική διάθεση και μάλιστα με τρόπο μαγικό, θεραπευτικό. Τη μια στιγμή νιώθεις απαίσια, και μέσα σε λίγα λεπτά μεταμορφώνεσαι σε ένα χαρούμενο και χαλαρό ον…

Similar Posts