baby with pacifier
|

Κάνει το παιδί μου να κοιμάται με την πιπίλα στο στόμα;

Τα μωρά αναπνέουν επί το πλείστον από τη μύτη τους, έτσι το να έχουν μια πιπίλα στο στόμα τους δεν εμποδίζει την αναπνοή. Μόλις το μωρό εισέρθει στο βαθύ ύπνο, σταματάει το πιπίλισμα και η πιπίλα πέφτει. Αποφύγετε τον πειρασμό να δέσετε την πιπίλα με ένα κορδόνι και να τη στερεώσετε στα ρούχα του μωρού ή να την κολλήσετε με ταινία στο πρόσωπό του. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο ασφυξίας ή πνιγμού.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν έχουμε μια πιπίλα  για το μεσημεριανό υπνάκο και τη νύχτα. Αλλά πρέπει να προσέχετε πόσο χρησιμοποιείται όταν το παιδί σας είναι ξύπνιο, καθώς μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της γλώσσας. Ένα μειονέκτημα: Τα μωρά που κοιμούνται με πιπίλα μπορεί να ξυπνάνε όταν τους πέφτει. Από την άλλη πλευρά, αν δεν πέσει έξω από την κούνια, μπορεί να είναι σε θέση να τη φτάσουν και να τη φορέσουν ξανά.

Στην ηλικία των 11 μηνών και πάνω η πιπίλα δεν πρόκειται να βλάψει τη γλωσσική ανάπτυξη του μωρού σας ή την οδοντοφυΐα του. Ωστόσο, είναι άλλη μία συνήθεια που μπορεί να είναι δύσκολο να κοπεί. Στην ιδανική περίπτωση, το μωρό σας πρέπει να είναι σε θέση να αποκοιμιέται χωρίς πολλά «στηρίγματα». Συχνά το πρόβλημα προκύπτει κατά τη νύκτα, όταν η πιπίλα πέφτει και το μωρό ξυπνάει. Αυτό μπορεί να διαταράξει τον ύπνου του και τον ύπνο της υπόλοιπης οικογένειας.

Similar Posts