6bffaf46 94d5 48b1 810e 4b63cbe45f66
|

Το μωρό μου δαγκώνει. Τι να κάνω;

Τα μωρά ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους με το στόμα και τα χέρια τους. Όταν αρχίζουν να βγάζουν δόντια, τα χρησιμοποιούν σαν καινούριο εργαλείο για να ανακαλύψουν τον κόσμο και. δαγκώνουν. Όταν σας δαγκώσει το μωρό σας, αντιδράστε με ένα άουτς (αυτό θα σας βγει και χωρίς να το προγραμματίσετε) αλλά προσπαθήστε να μην υπερβάλλετε. Αν σας δαγκώσει καθώς θηλάζετε, σταματήστε το θηλασμό. Αν σας δαγκώσει ενώ παίζετε, πείτε «Μη δαγκώνεις» και σταματήστε για λίγο να παίζεται μαζί του. Το σχέδιό σας είναι να μάθετε στο μωρό σας ότι το δάγκωμα είναι κάτι κακό (σταματάτε να παίζετε μαζί του ή να το ταΐζετε). Δώστε του κάτι που να μπορεί να δαγκώσει. Μια κρύα βρεγμένη πετσέτα ή παιχνίδια οδοντοφυΐας είναι καλές επιλογές.

Η βρεφική είναι μια ηλικία που τα μωρά δαγκώνουν πολύ γιατί βγάζουν δοντάκια. Σιγουρευτείτε ότι έχετε πολλά πράγματα στο σπίτι που να μπορεί να δαγκώσει όπως βρεγμένες πετσέτες, μπισκοτάκια και παιχνίδια οδοντοφυΐας. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν τα παιχνίδια που είναι ειδικά για το δάγκωμα και μπαίνουν και στην κατάψυξη, γιατί έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Εάν το μωρό σας δαγκώνει τα πάντα, απλά πείτε του «όχι», διακόψτε αυτό που κάνετε και δώστε του κάτι που μπορεί να δαγκώσει. Με τον καιρό θα μάθει ότι δεν σας πειράζει αν δαγκώνει ορισμένα πράγματα και θα δαγκώνει μόνο αυτά. Αυτό μπορεί να χρειαστεί αρκετή υπομονή, ειδικά αν έχει συνηθίσει να δαγκώνει τα πάντα, ακόμα και εσάς.

Μην ξεχνάτε ότι σχεδόν όλα τα μωρά περνάνε τη φάση που δαγκώνουν τα πάντα.Το πιο δύσκολο μάλλον είναι όταν δαγκώνει καθώς το θηλάζετε. Πονάει διπλά, και φυσικά και συναισθηματικά, και ποτέ δεν είστε προετοιμασμένες γι’ αυτό (η κόρη μου με δάγκωνε στον ώμο όταν την κράταγα στην αγκαλιά μου). Από τη δική μου εμπειρία, η πρώτη αντίδραση είναι να θυμώσετε, οπότε πάρτε μια βαθιά ανάσα και αποφύγετε μια αγριεμένη απάντηση. Συνήθως με ένα αυστηρό «όχι» και μια αυστηρή ματιά το μωρό σας θα καταλάβει ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό. Με τον καιρό και αρκετές αυστηρές ματιές, το μωρό σας θα μάθει να μη δαγκώνει.

Similar Posts