diapaidagwghsh h 633 451
|

Τι μπορώ να κανω για να μεγαλώσω ένα μωρό με σωστή συμπεριφορά.

Το να προσπαθείτε να πειθαρχήσετε ένα μωρό από 8μηνών και άνω όπου είναι η ηλικία που αρχίζουν και καταλαβαίνουν, μάλλον σας φαίνεται μάταιο -είναι πολύ μικρό για να καταλάβει τα «μαθήματά» σας. Αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να αυξήσετε τις πιθανότητες να εξελιχθεί σε ένα παιδί που συμπεριφέρεται σωστά:

Τονίστε τα θετικά. Μην περιμένετε να κάνει κάτι λάθος. Αντ’ αυτού, αναγνωρίστε την καλή συμπεριφορά. Όταν θα προσπαθείτε να διδάξετε αργότερα πειθαρχία το μωρό σας θα μπορεί να συγκρίνει την καλή αντίδραση που είχατε όταν συμπεριφέρθηκε με σωστό τρόπο.

Εξασκηθείτε στην απλή πειθαρχία. Αν νομίζετε ότι το μωρό σας πρέπει να είναι πειθαρχημένο -γιατί είναι θέμα ασφάλειας, για παράδειγμα- προσπαθήστε οι αντιδράσεις σας να είναι όσο το δυνατόν πιο απλές. Το να πείτε «όχι» σιγά αλλά με σταθερή φωνή και να του αποσπάσετε την προσοχή είναι ένας καλός τρόπος. Και προσπαθήστε να μην απογοητευτείτε αν επαναλάβει την ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Η επιμονή σας τελικά θα ανταμειφτεί.

Δείξτε την αγάπη σας. Όταν ένα μωρό παίρνει αυτό που θέλει θεωρεί ότι το αγαπάτε. Όταν δεν περνάει το δικό του, είναι σημαντικό να του πείτε ότι ακόμη το αγαπάτε και να αντιδράσετε στη θλίψη του με κατανόηση. Αποφύγετε την τιμωρία, γιατί το μωρό σας είναι πολύ μικρό να αντιληφθεί την έννοιά της.

Επίσης τα παιδιά χρειάζονται αφοσίωση, ποιοτικό χρόνο, χιούμορ, διπλωματία και ευελιξία ώστε να είμαστε πραγματικά χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στην επαφή μαζί τους.

Similar Posts