4kids 660
|

Ανησυχώ για την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού μου. Τι πρέπει να κάνω;

Νομίζω ότι το κλειδί είναι να είστε ευέλικτες. Μην εγκλωβιστείτε σε ένα σχέδιο για το πώς θα είναι η ζωή σας μετά τον ερχομό του μωρού.

Τα μωρά είναι πολύ καλοί στο να προκαλούν το εσωτερικό αίσθημα ελέγχου που έχουμε όλοι μας. Αναπτύξτε σχέσεις και με άλλους γονείς, τόσο με παιδιά της ίδιας ηλικίας όσο και με μεγάλα παιδιά, δεδομένου ότι θα έχουν πιθανόν περάσει αυτά που θα περάσετε. Θα ήθελα πραγματικά να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε να βγαίνετε με το σύντροφό σας ή τους φίλους σας. Είναι σχηματικό να έχετε κάποια στιγμή μόνο για ενήλικες ή κάποιο χρόνο για τον εαυτό σας. Εμπιστευτείτε το παιδί σας σε κάποιο συγγενή ή μπείμπι σίτερ ώστε να μπορείτε να έχετε λίγες ώρες έξω από το σπίτι.

Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και συνειδητοποιήστε ότι σε κάποιο βαθμό αυτό είναι φυσιολογικό. Αγαπάτε το μωρό σας και θέλετε το καλύτερο για αυτό καθώς αναπτύσσεται. Το να κρατάτε το μωρό σας, να του μιλάτε και να παίζετε μαζί του, όλα βοηθούν στην ανάπτυξη του. Συζητήστε με το γιατρό του μωρού σας για το πώς τα πάει. Μερικοί γονείς χρειάζονται να ακούνε πιο συχνά ότι το μωρό τους είναι καλά και αναπτύσσεται ομαλά. Αν το μωρό σας δεν κάνει κάτι που θεωρείτε ότι έπρεπε να κάνει στην ηλικία του, ρωτήστε γι’ αυτό. Αν οι φόβοι σας παρεμβαίνουν στο δέσιμο σας ή στην κανονική καθημερινή σας ζωή, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι επιλόχειας κατάθλιψης και θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας για τα συναισθήματά σας.

Είναι φυσιολογικό να αγχώνεστε για την ανάπτυξη του μωρού σας, ειδικότερα αν είναι το πρώτο σας παιδί και δεν ξέρετε τι να περιμένετε. Σε πολλούς πολιτισμούς, οι μεγαλύτερες γυναίκες συμβουλεύουν τις νέες μητέρες. Στις μέρες μας, τις περισσότερες φορές, η γυναίκα γυρίζει σπίτι με τον άνδρα της, ο οποίος πολύ σύντομα επιστρέφει στη δουλειά. Οι γυναίκες μένουν μόνες στο σπίτι με τα διάφορα βιβλία που έχουν μαζέψει και το κάθε ένα από αυτά έρχεται σε αντίθεση με το άλλο. Είναι πολύ χρήσιμο να κάνετε παρέα με γυναίκες που έχουν μεγαλύτερα παιδιά καθώς και άλλες νέες μητέρες για να μοιράζεστε πληροφορίες, ιδέες και τους φόβους σας. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να φροντίσεις ένα μωρό. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε και να δείτε τη ζωή σας σφαιρικά. Θα κάνετε λάθη και αυτό είναι φυσικό. Όσο πιο πολύ συγχωρείτε τον εαυτό σας ως μητέρα, τόσο πιο πολύ θα ζείτε σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Αν παρατηρήσετε ότι το άγχος σας έχει κατακλύσει, ίσως να είναι σημάδι επιλόχειας κατάθλιψης. Αν ανησυχείτε για αυτή την πιθανότητα, συζητήστε το με κάποιον που εμπιστεύεστε ή τηλεφωνήστε στο γιατρό σας.

Similar Posts