13
|

Είναι τα βρεφικά τραμπολίνα ασφαλή για τα μωρά;

Νομίζω ότι το κλειδί είναι να είστε ευέλικτες. Μην εγκλωβιστείτε σε ένα σχέδιο για το πώς θα είναι η ζωή σας μετά τον ερχομό του μωρού.

Από την εμπειρία μου, τα μωρά είναι πολύ καλοί στο να προκαλούν το εσωτερικό αίσθημα ελέγχου που έχουμε όλοι μας. Αναπτύξτε σχέσεις και με άλλους γονείς, τόσο με παιδιά της ίδιας ηλικίας όσο και με μεγάλα παιδιά, δεδομένου ότι θα έχουν πιθανόν περάσει αυτά που θα περάσετε. Θα ήθελα πραγματικά να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε να βγαίνετε με το σύντροφό σας ή τους φίλους σας. Είναι σχηματικό να έχετε κάποια στιγμή μόνο για ενήλικες ή κάποιο χρόνο για τον εαυτό σας. Εμπιστευτείτε το παιδί σας σε κάποιο συγγενή ή μπείμπι σίτερ ώστε να μπορείτε να έχετε λίγες ώρες έξω από το σπίτι.

Τα βρεφικά τραμπολίνα είναι μια χαρά αν το μωρό σας κρατάει καλά το κεφάλι του και μπορεί να καθίσει στην κούνια με επίβλεψη. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη σωστή τοποθέτηση και την ασφάλεια και να βεβαιωθείτε ότι το άνοιγμα της πόρτας είναι αρκετά μεγάλο. Έχω παρατηρήσει ότι αν αφήσετε ένα μωρό πάνω σε μια τέτοια κούνια για πολλή ώρα κουράζεται υπερβολικά και μετά δεν μπορεί να ηρεμήσει. Μερικά μωρά συνηθίζουν τη συνεχή κίνηση και θα αρχίσουν να μιμούνται την κίνηση του χοροπηδητού ακόμα και όταν το κρατάτε ή όταν δεν βρίσκονται μέσα στην κούνα, γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένες για αυτές τις παρενέργειες.

Τα βρεφικά τραμπολίνα που κρέμονται από την κάσα της πόρτας δεν είναι και τόσο ασφαλή γιατί μπορεί να πέσουν. Ίσως να ήταν καλύτερα να δοκιμάσετε ένα «κέντρο δραστηριοτήτων» που είναι σταθερό αλλά αφήνει το μωρό σας να χοροπηδάει πάνω κάτω και έχει την αίσθηση ότι στέκεται. Αυτού του είδους το παιχνίδι είναι πιο ασφαλές και διασκεδαστικό για το μωρό αν δεν περπατάει ακόμη και δίνει στους γονείς μερικά λεπτά ελευθερίας. Να μην ξεχνάτε όμως ότι πάντα πρέπει να επιβλέπετε το παιδί σας.

Similar Posts