ΠΑΙΔΙ ΦΥΣΗ

Εκμεταλλευτείτε τις καλοκαιρινές ημέρες του φθινοπώρου

Η φύση μας είναι ότι καλύτερο έχουμε. Μας συναρπάζει κάθε φορά με αμέτρητα χρώματα, αρώματα και έχει τη δύναμη να μας θεραπεύει διατρέφοντας και αναζωογονώντας μας.

Η φύση μας δείχνει το δρόμο για να βρίσκουμε την ισορροπία μας μεταξύ δραστηριότητας και ανάπαυσης και να λύνουμε τα προβλήματα υγείας από τη ρίζα τους.

Εκμεταλλευτείτε τoυς εποχικούς καρπούς
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου είναι ιδανικές πηγές ενέργειας για τον οργανισμό. Μερικά μάλιστα από τα αγαπημένα των περισσοτέρων, όπως είναι για παράδειγμα τα μήλα, δρουν κατά της χοληστερίνης εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, ενώ η κολοκύθα και οι γλυκοπατάτες, αν και δεν αποτελούν βασική διατροφική επιλογή, ίσως πρέπει να τις προτιμούμε περισσότερο καθώς είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης E και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Τα σύκα από την άλλη έχουν υψηλά επίπεδα ινών και καλίου.
Παλιές συνήθειες
Ο ερχομός του φθινοπώρου σημαίνει αυτόματα ένα και μόνο πράγμα: τέρμα οι καλοκαιρινές άδειες με φόντο την ακρογιαλιά. Αυτό βέβαια δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η έννοια της συνήθειας που φέρνει μαζί του το φθινόπωρο, μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία. Για παράδειγμα το να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε ακολουθώντας ένα στάνταρ πρόγραμμα βοηθάει στην καλύτερη δυνατή δόμηση του οργανισμού, στην αυτοσυγκέντρωση και κυρίως στον προγραμματισμό μιας πιο ισορροπημένης ζωής.

Similar Posts