heart3 660
|

Ποιά είναι τα 4 προειδοποιητικά σημάδια της καρδιακής προσβολής;

Τα τέσσερα προειδοποιητικά σημάδια καρδιακής προσβολής μέχρι και ένα μήνα πριν συμβεί

Η ξαφνική καρδιακή προσβολή μπορεί να μην είναι και τόσο ξαφνική τελικά, καθώς, στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 50% των ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή είχαν ένα από τα τέσσερα προειδοποιητικά σημάδια μέχρι ένα μήνα πριν.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που αποτελούν και προειδοποιητικά σημάδια είναι πόνοι στο στήθος και δύσπνοια, ζάλη, λιποθυμία ή και ταχυπαλμία. Η αντιμετώπιση ενός ή και περισσότερων από αυτά τα συμπτώματα μέχρι και ένα μήνα πριν από την πραγματική καρδιακή προσβολή αποτελεί κοινό φαινόμενο, συμπεραίνουν ερευνητές από το καρδιολογικό ινστιτούτο Cedars -Sinai στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, ερευνώντας τις εμπειρίες 567 ανδρών που είχαν επιζήσει από καρδιακή προσβολή. Από αυτούς, το 53% αντιμετώπισε ένα από τα προειδοποιητικά συμπτώματα μέχρι και ένα μήνα πριν, αν και μερικές φορές τα πρώτα σημάδια εμφανίστηκαν μόλις μία ώρα πριν από την ίδια την προσβολή.

Οι ερευνητές προειδοποιούν και συνιστούν να ζητήσετε άμεσα βοήθεια σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε ένα από τα παραπάνω συμπτώματα: μόλις το 9% όσων βιώνουν καρδιακή προσβολή εκτός νοσοκομείου, επιβιώνουν για να πουν την ιστορία.

Στη φυτοθεραπεία, «τροφή για την καρδιά» αποτελεί ο κράταιγος, το αποτελεσματικότερο βότανο για την ενδυνάμωση της καρδιάς και την ισορροπία του κυκλοφορικού συστήματος. Μαλακώνει τις αποθέσεις στις αρτηρίες, παρουσιάζει ευεργετικά αποτελέσματα κατά της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της στηθάγχης, ενώ επίσης ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των αρρυθμιών και της ταχυκαρδίας.

Θεωρείται το φάρμακο της στηθάγχης, σπασμολυτικό με καρδιακή και υποτασική υπερίσχυση, χρησιμοποιείται και στην εκτακτοσυσταλική αρρυθμία.

Similar Posts