Hotel Room
|

Τι πρέπει να προσέχετε στα δωμάτια των ξενοδοχείων

Το να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα, να είμαστε σε ένα διαφορετικό και όμορφο περιβάλλον και να έχουμε κάποιους άλλους να μας εξυπηρετούν, είναι η επιτομή των καλοκαιρινών διακοπών.

Ωστόσο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκεπτόμαστε δωμάτιο του ξενοδοχείου ή κάθε άλλο ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο οποίο θα ζήσουμε για μερικές ημέρες, επειδή μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας.

Για παράδειγμα σε κάθε στρώμα κρεβατιού μπορεί να υπάρχουν κύτταρα δέρματος, ανθρώπινες τρίχες, σωματικές εκκρίσεις, μύκητες, βακτήρια, σκόνη, ακάρεα σκόνης, χνούδι, έντομα, γύρη και πολλά άλλα.

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε όταν μπείτε στο δωμάτιο που έχετε νοικιάσει για τις διακοπές σας:

  • Στα δωμάτια ξενοδοχείων που δεν έχουν απολυμανθεί κατάλληλα, μερικές από τις πιο συνήθεις περιοχές που έχουν βακτήρια και μικρόβια είναι η βρύση και ο νεροχύτης, το καζανάκι της τουαλέτας, το κάτω μέρος του καθίσματος της λεκάνης της τουαλέτας και το πάτωμα του ντους. Ανεπαρκείς τεχνικές καθαρισμού, όπως η χρήση του ίδιου καθαριστικού πανιού τόσο στο μπάνιο όσο και στο τηλεχειριστήριο, μπορεί να βοηθήσουν στην εξάπλωση και όχι στον καθαρισμό των μικροβίων.
  • Πετάξτε το πάνω σκέπασμα ή την παπλωματοθήκη (ανάλογα με το τι θα συναντήσετε), τραβήξτε το προς το τέλος του κρεβατιού και αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με αυτό όσο μπορείτε.
  • Απολυμάνετε και σκουπίστε με μια υγρή πετσέτα την βρύση στο νεροχύτη, τον πάγκο του μπάνιου, τη λαβή της τουαλέτας και τις βρύσες στο ντους.
  • Σκουπίστε όλες τις λαβές θυρών και τα πόμολα, συμπεριλαμβανομένης της είσοδου και του μπάνιου, καθώς και το τηλέφωνο, το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, και το ψυγείο, εάν υπάρχει.
  • Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι πολλές αλυσίδες ξενοδοχείων δεν καθαρίζουν καθόλου τα ποτήρια που θα βρείτε πολλές φορές αναποδογυρισμένα στο τραπέζι του δωματίου. Έτσι, θα ήταν ασφαλές να υποθέσετε ότι είναι βρώμικα και έχουν απλώς σκουπιστεί πρόχειρα για να φαίνονται καθαρά και θα μπορούσαν εύκολα να έχουν χρησιμοποιηθεί από τους προηγούμενους φιλοξενούμενους.
  • Κάτι ανάλογο ισχύει και με τις παγοθήκες (μεταλλικοί κάδοι για πάγο), καθώς και αυτοί συχνά παραβλέπονται στον καθαρισμό του δωματίου. Έρευνα έδειξε ότι πολλές φορές αυτοί οι κάδοι χρησιμοποιούνται από φιλοξενούμενους για να κάνουν έμετο, στην συνέχεια απλά ξεπλένονται με νερό και τοποθετούνται πίσω στον πάγκο. Το προσωπικό καθαριότητας μπορεί να ρίξει μια ματιά στον κάδο και να υποθέσει πως δεν χρησιμοποιήθηκε και είναι καθαρός, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.
  • Είναι πιθανό μερικά κρεβάτια να έχουν κοριούς. Αν και δεν είναι επικίνδυνοι για την υγεία, είναι πολύ ενοχλητικοί, μπορεί να σας κάνουν σημάδια στο δέρμα όταν κοιμάστε και να σας χαλάσουν τις διακοπές. Είναι δύσκολο να τους “ξεφορτωθεί” το ξενοδοχείο ή ο ιδιοκτήτης του ενοικιαζόμενου δωματίου. Ελέγξτε το δωμάτιό σας μόλις μπείτε για ενδείξεις ότι μπορεί να έχεικοριούς. Τέτοιες είναι τα σκούρα σημάδια στα σεντόνια και στα έπιπλα.
  • Το χαλί στα δωμάτια των ξενοδοχείων σπανίως καθαρίζεται πέρα από ένα γρήγορο πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα και μπορεί να φιλοξενεί πολλά μικρόβια. Μούχλα, βακτήρια και μύκητες μπορούν να αναπτυχθούν στο χαλί. Φέρτε ένα ζευγάρι σαγιονάρες ή ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες για να κυκλοφορείτε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ώστε να μην ακουμπούν τα πόδια σας το βρώμικο χαλί και ποτέ μην αφήνετε τα ρούχα σας στο πάτωμα.

Πηγή: onmed.gr

Similar Posts