baby crawling1
| |

Πως μπορώ να βοηθήσω το μωρό μου να μπουσουλίσει και να κάνει βήματα;

Το παιχνίδι με το μωρό σας και «η ώρα του πατώματος» (το να το αφήνετε να παίζει στο πάτωμα) είναι οι καλύτεροι τρόποι.

Μειώστε το χρόνο που περνάει το μωρό σας σε περιοριστικό περιβάλλον όπως την κούνια ή τα οχήματα για μωρά, επειδή αυτές οι εφευρέσεις το εμποδίζουν να μάθει να κινείται. Τοποθετώντας το μπρούμυτα και βάζοντας απλά ένα αγαπημένο παιχνίδι μακριά ώστε να πρέπει να μετακινήσει ή να κουνήσει τα χέρια του για να το πάρει, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη. Επίσης διασκεδαστικό: Τοποθετήστε το σε μια μεγάλη μπάλα (κρατώντας το προσεκτικά), πρώτα μπρούμυτα, στη συνέχεια ανάσκελα. Τα μωρά αγαπούν την κίνηση της μπάλας και εξασκούνται στην ισορροπία, καθώς και στη χρήση των μεγάλων μυϊκών ομάδων. Η έρευνα δείχνει ότι τα θετικά λόγια από τους γονείς, οδηγούν σε ταχύτερη εκμάθηση τα μωρά. Έτσι, όταν παίζετε με το μωρό σας, πείτε του πόσο υπέροχο είναι αυτό που κάνει.

Το κλειδί εδώ είναι απλά να του παρέχετε ευκαιρίες για να εξασκήσει τις δεξιότητές του. Το να κάθεται χωρίς στήριξη, το μπουσούλημα, το σύρσιμο σε μια θέση, και η εξάσκηση του περπατήματος είναι όλα προσόντα που μπορούν να προωθηθούν, με τη δημιουργία ενός ασφαλούς, υπό επίβλεψη περιβάλλοντος, για να εξερευνήσει το μωρό σας. Όσο περισσότερο χρόνο περνάει το μωρό σας μπρούμυτα, για παράδειγμα, τόσο περισσότερο μπορεί να εξασκηθεί στο μπουσούλημα. Για να το βοηθήσετε να καθίσει χωρίς στήριξη, αποσύρετε σταδιακά τη στήριξή σας (και προσφέρετε ενθάρρυνση αν πέσει). Πριν να είναι έτοιμο να περπατήσει μόνο του, μπορείτε να το αφήσετε να κάνει εξάσκηση στο περπάτημα, ενώ κρατάει τα δάχτυλά σας. Να θυμάστε ότι κάθε μωρό αναπτύσσεται στο δικό του χρόνο, έτσι μην προσπαθείτε να συγκρίνετε το μωρό σας με άλλα. Συζητήστε το με το γιατρό σας εάν ανησυχείτε σχετικά με τη φυσική του ανάπτυξη.

Δεν χρειάζεται τίποτα φανταχτερό για να ενθαρρύνετε τη σωματική του ανάπτυξη. Να θυμάστε ότι τα μωρά πάντα εξελίσσονται από το να κάθονται στο να μπουσουλάνε και μετά στο περπάτημα (αν και μερικά παραλείπουν το στάδιο μπουσουλήματος). Βάζοντας το μωρό σας στο πάτωμα περιτριγυρισμένο από ενδιαφέροντα παιχνίδια που είναι κάπως μακριά, μπορεί να του δώσετε κάποιο επιπλέον κίνητρο για να τολμήσει πέρα από τη ζώνη ασφαλείας του. Τοποθετώντας το σε διαφορετικές επιφάνειες (χαλί, άμμο, χόρτο), το βοηθάτε να συνηθίσει σε μια ποικιλία υφών. Καθώς μεγαλώνει, αν ανεβοκατεβαίνει σκαλοπάτια (με καλή επίβλεψη φυσικά,) βοηθά στο να χτιστούν οι μύες του. Σε γενικές γραμμές, βγάλτε το έξω από το πάρκο, την ψηλή καρέκλα ή το κάθισμα και αφήστε το να εξερευνήσει τον κόσμο.

Similar Posts