spitikathariotita6 147362725
| |

Πρέπει να πλένω τα παιχνίδια & την πιπίλα που πέφτουν στο πάτωμα πριν να τα δώσω στο μωρό μου;

Οτιδήποτε πέφτει στο πάτωμα πρέπει να το πλένετε με ζεστό νερό και σαπούνι και στη συνέχεια να το στεγνώνετε, έτσι ώστε να αφαιρούνται τα μικρόβια και οι τοξίνες που μπορούν να βλάψουν το μωρό σας. Τα μωρά αρρωσταίνουν πιο εύκολα σε σχέση με τα παιδιά και τους ενήλικες. Κρατώντας τα αντικείμενα που καταλήγουν στο στόμα του μωρού σας καθαρά και ξηρά, εμποδίζετε τη λήψη μικροβίων και τοξινών και μειώνετε τις πιθανότητες να αρρωστήσει. Όταν αγοράζετε πιπίλες και νέα παιχνίδια για το μωρό σας, να έχετε πάντα στο νου σας το θέμα του καθαρισμού τους. Οι ενιαίες πιπίλες καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα σε σχέση με αυτές με πολλά εξαρτήματα, όπου το νερό μπορεί να παραμείνει εγκλωβισμένο στις επιμέρους συνδέσεις. Ομοίως, οι πίνακες με κέρινο επίστρωμα μπορούν να καθαριστούν ευκολότερα από εκείνους χωρίς το επίστρωμα.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα παιχνίδια που βάζει το μωρό στο στόμα του καθαρά. Στην ηλικία αυτή, αυτό μπορεί να είναι το παν). Παιχνίδια και πιπίλες που έχουν πέσει στο πάτωμα πρέπει να ξεπλένονται πριν τα επιστρέψετε στο μωρό σας. Εάν αυτό σταδιακά μετατραπεί σε παιχνίδι, να ρίχνει δηλαδή κάτι στο πάτωμα και εσείς να το μαζεύετε και να το πλένετε, τότε δώστε του να καταλάβει ότι αν το ρίχνει στο πάτωμα μόνο για διασκέδαση, θα μένει εκεί. Σηκώστε το και πλύνετε το αργότερα, όταν θα έχει χάσει πλέον το ενδιαφέρον του γι’ αυτό, αποθαρρύνοντας αυτή την συμπεριφορά.

Φυσικά, η σωστή απάντηση είναι να πλένετε τα πάντα με ζεστό νερό και σαπούνι. Τα καλάθια που πηγαίνουν στο πλυντήριο πιάτων είναι πολύ χρήσιμα για να πλένετε τις πιπίλες, το πώμα από τα ποτήρια και άλλα αντίστοιχα αντικείμενα. Ως μητέρα, μπορώ να σας πω ότι ήμουν ενήμερη για τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων – αν είναι στο πάτωμα για ένα πολύ σύντομο διάστημα δεν υπάρχει πρόβλημα- αλλά δεν θα ήθελα να ενθαρρύνω την προσέγγιση αυτή.

Similar Posts